Gemeente Moerdijk


19-08-2008: Van kadernotitie naar sportbeleid

Het college stelt de raad voor in te stemmen met de kadernotitie Sport, waarin de beleidslijnen worden uiteengezet om te komen tot het beleidsplan sport.

Gemeente Moerdijk is een gemeente met een rijk verenigingsleven en veel voorzieningen. Tot nu toe zijn er nog geen doelstellingen van het gemeentelijke sportbeleid omschreven in een beleidsplan Sport.

De kadernotitie Sport beschrijft op hoofdlijnen de algemene doelstellingen die de gemeente binnen het beleidsveld Sport nastreeft en de rol die de gemeente hierin wil gaan vervullen. De centrale doelstelling is het bevorderen van een actieve leefstijl door middel van sportstimulering, projecten en activiteiten en het instandhouden van een kwalitatief goed basisvoorzieningenpakket in de verschillende kernen.

De notitie omvat vanuit deze doelstelling een viertal aandachtsgebieden:

- Sport en maatschappelijke participatie (meedoen);
- Sportstimulering (bewegen);

- Versterking van het sportieve veld (presteren);
- Speelruimtebeleid.

Het beleidsplan Sport wordt op interactieve wijze opgesteld voor een periode van 4 jaar. Na vaststelling van de kadernotitie in de raadsvergadering van 2 oktober 2008 staan er in eind oktober twee interactieve sessies gepland met het veld en andere belanghebbenden. Tijdens deze sessies zijn de door de raad vastgestelde kaders leidend. Met het veld wordt op dat moment het hoe ingevuld. Vervolgens staat begin 2009 het beleidsplan Sport op de agenda van de raad ter vaststelling.