KNWV

Nieuwsbericht Watersportverbond

19-8-2008

Koninklijke onderscheiding voor Liesbeth Wouda

Liesbeth Wouda, voorzitter van WV de Koenen in Amsterdam, is op zaterdag 16 juli benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd haar opgespeld door wethouder mevr. C.G. Gehrels van Amsterdam tijdens het feest ter ere van het 75-jarig bestaan van WV de Koenen.

Liesbeth Wouda is vanaf 1984 bestuurslid en sinds 1992 voorzitter van WV de Koenen. Zij is daarmee één van de weinige vrouwelijke
voorzitters in de bestuurlijke wereld van de watersport. Als
voorzitter geeft zij niet alleen leiding aan haar vereniging, maar is zij ook binnen het Watersportverbond een veel geziene en alom
gewaardeerde vertegenwoordiger van haar vereniging.

Daarnaast heeft het Watersportverbond regelmatig een beroep op haar gedaan bij de organisatie van de vele vaarbewijs-, marifoon- en kustnavigatie-examens in Amsterdam. Zij zorgde samen met haar leden van WV de Koenen ervoor, dat deze examens altijd voortreffelijk verliepen.

Naast haar activiteiten voor de watersport is Liesbeth in het verleden een niet-onverdienstelijke kunstzwemster geweest en is ze ook binnen de zwemwereld actief geweest als trainster en bestuurslid.

Tot slot is Liesbeth een zeer gewaardeerde oud-medewerker van het Watersportverbond. Eerst als hoofd schepenadministratie op het kantoor in Amsterdam en later als assistent-secretaris wedstrijdsport in Bunnik.

Het bestuur en de medewerkers van het Watersportverbond feliciteren Liesbeth Wouda van harte met deze prachtige onderscheiding.