Grenzen verleggen voor goede doel

Den Haag, 19 augustus 2008 - Al jaren droomde hij er van om die ene wens in vervulling te laten gaan. Meelopen in de Transalpine Run. Binnenkort ziet Ruud Kok, manager bij TNT Post, die droom eindelijk werkelijkheid worden. Samen met vijf andere lopers staat hij op 30 augustus aan de start in Duitsland. In acht dagen zullen de deelnemers maar liefst 298,5 km afleggen. Via Oostenrijk zal uiteindelijk worden gefinisht in Sexten (Italië).

"Toen we de knoop eenmaal hadden doorgehakt en besloten hadden om met vijf andere lopers mee te doen", aldus Ruud Kok, "stond het voor ons ook al vrij snel vast dat we dit avontuur wilden koppelen aan het goede doel. Via mijn werkgever kende ik het WFP (World Food Programme). TNT is sinds 2002 partner van het World Food Programme (WFP). WFP is 's werelds grootste humanitaire voedselhulporganisatie en onderdeel van de Verenigde Naties".

De lopers zullen in tweetallen door weer en wind de Alpen doorkruisen waarbij ze met enorme hoogteverschillen te maken krijgen. Het uitlopen van de wedstrijd is het primaire doel van deze sportieve deelnemers, maar de bijdrage die zij hiermee kunnen leveren aan het WFP is de belangrijkste motivator.

Sponsors gevraagd
U kunt deze actie steunen door een bedrag over te maken aan het WFP, via bankrekeningnummer 103101586, op naam van 'penningmeester Atletiekvereniging AV'34', Apeldoorn onder vermelding van WFP/GTR. De totale opbrengst zal worden gedoneerd aan het schoolvoedselprogramma van het WFP in Malawi.

Schoolvoedselprogramma WFP
Elk jaar levert het WFP voedselhulp aan ongeveer 90 miljoen mensen, van wie meer dan de helft kinderen, in meer dan 80 landen. Eén van de projecten van het WFP is het schoolvoedselprogramma. Dit project zorgt ervoor dat kinderen naar school kunnen gaan en daar iedere dag een voedzame maaltijd krijgen. Het kost slechts 0,20 eurocent per dag om een kind een jaar lang dagelijks deze maaltijd op school te geven.

TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het tweede kwartaal 2008 bedroeg 1,028 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Website: http://www.tntpost.nl