KPN NV

Glashart en KPN zorgen voor glasvezel naar elke woning in Uden, Veghel en Son en Breugel

Den Haag, 19-8-08

De gemeenten Uden, Veghel en Son en Breugel, krijgen een supersnel glasvezelnetwerk. De bouw van het glasvezelnetwerk wordt gedaan door Glashart en KPN zal de eerste service provider zijn die de diensten op dit moderne netwerk levert.

Start aanleg

Vanaf september worden de glasvezelkabels door Glashart straat voor straat in de grond gelegd. Daarna worden de huizen aangesloten. De bewoners van Uden, Veghel en Son en Breugel worden tijdig geïnformeerd wanneer hun straat aan de beurt komt. Zodra het netwerk gereed is voor het leveren van diensten, zal KPN starten met de installatie van de randapparatuur in huis, waarna de bewoners gebruik kunnen maken van de gloednieuwe glasvezelverbinding.

Waarom glasvezel?

In ons huidige leven zijn telecom-diensten niet meer weg te denken. Denk hierbij aan internet, bellen en televisie. De ontwikkelingen gaan steeds verder. Met glasvezel haalt u de toekomst in huis.

U kunt bijvoorbeeld veel sneller surfen, films downloaden en online games spelen. Bestanden versturen, zoals bijvoorbeeld foto's en filmpjes naar vrienden, gaat net zo snel als het ophalen ervan.

Met de bestaande leidingen in de grond kunnen deze snelheden niet gehaald worden. Via glasvezel communiceert u letterlijk met de snelheid van het licht, dat is zo'n 300.000 kilometer per seconde! Daardoor zijn op korte termijn veel meer diensten mogelijk. Voorbeelden zijn interactieve televisie, uitgebreide en nieuwe diensten voor het onderwijs of de zorg.