Ingezonden persbericht


Chris van der Drift test nieuwe Ferrari A1GP-bolide

ROTTERDAM, 30 juli 2008 - Op 19 en 20 augustus kunnen de teams uit de A1 Grand Prix gezamenlijk de nieuwe A1GP 'Powered by Ferrari' bolide testen. Chris van der Drift is uitgenodigd door Team Nieuw-Zeeland om op het Britse Silverstone achter het stuur te kruipen. Voor de 22-jarige Rotterdammer, die tevens in het bezit is van de Nieuw-Zeelandse nationaliteit, is de uitnodiging een mooie gelegenheid om zijn capaciteiten te laten zien om zodoende kans te maken op de positie van racecoureur binnen het team.

Van der Drift testte begin mei succesvol met de 'Black Beauty' toen hij in het finaleweekend op Brands Hatch de auto afstelde voor destijds racecoureur Jonny Reid. In de twee keer 25 minuten durende 'rookiesessies' maakte de huidige leider in het International Formula Master-kampioenschap veel indruk door prompt tweemaal de beste tijd te noteren.

Na drie succesvolle jaren breekt er voor de A1 Grand Prix een nieuw tijdperk aan. Vanaf komend seizoen worden gelijkwaardige nieuwe auto's en 600 pk sterke motoren van het merk Ferrari ingezet. De bolide is gebaseerd op de F2004 waarmee zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen Michael Schumacher grote successen boekte. De eerste mogelijkheid voor de teams om de nieuwe A1GP Ferrari aan de tand te voelen zijn de testdagen van eind augustus. Van 9 tot en met 11 september volgen nog drie testdagen waarna het kampioenschap in het weekend van 21 september start op het Italiaanse Mugello. In het weekend van 5 oktober bezoekt de A1 Grand Prix voor de derde keer Circuit Park Zandvoort.

Chris van der Drift racet momenteel voor het Italiaanse JD Motorsport in de International Formula Master waar hij op dit moment na drie pole positions, vier zeges en nog eens twee podiumplaatsen met dertien punten voorsprong het kampioenschap leidt. De klasse rijdt in het voorprogramma van het FIA Wereldkampioenschap Toerwagens (WTCC) waarbij de 250 pk sterke eenzitters snellere rondetijden dan de Formule 3 kunnen produceren. Het competitieve kampioenschap telt in totaal zestien races en de winnaar mag testen bij het Honda Racing Formule1-team.

"Het is fantastisch om de nieuwe A1GP-auto te mogen uitproberen", zei Chris van der Drift. "De auto zal gaaf zijn om te rijden want deze is veel sneller, en van een nog hoger niveau. Het is de eerste keer dat het team de auto kan testen, dus het is belangrijk dat we kunnen begrijpen hoe de auto in elkaar zit. Sowieso voel ik me enorm vereerd om hier deel van uit te mogen maken en hopelijk gaat alles goed tijdens het testen. Want als dit resulteert in het racezitje voor het team, zou dat natuurlijk fantastisch zijn!"

Chris wordt ondersteund door: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris en Oakley.

--

Chris van der Drift strijdt mee om de F1 Driven Dutch Racedriver of the Year award, een initiatief van Force India F1 mede-eigenaar Michiel Mol. Onder leiding van Mol zal een ervaren jury het hele jaar de raceactiviteiten van acht getalenteerde Nederlanders volgen, onder hen ook Van der Drift. Autosportliefhebbers kunnen op Chris stemmen via www.f1driven.com of SMS "CHRIS" naar 1008 (¤1,50 per sms). Stemmers maken kans op diverse prijzen, waaronder een reis naar een Grand Prix in Europa.

--