Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Burgemeester Van Belzen trapt wedstrijd BVV Barendrecht - Feyenoord af

BARENDRECHT (maandag 4 augustus 2008) - Op dinsdag 19 augustus komt de bekerwinnaar Feyenoord naar sportpark De Bongerd voor een oefenwedstrijd tegen de voetbalclub BVV Barendrecht. Burgemeester Van Belzen, sportwethouder Nootenboom, loco-burgemeester en wethouder Van Deursen en gemeentesecretaris Van Bijnen zullen hierbij aanwezig zijn. Om 19.30 uur geeft de burgemeester het startschot voor de wedstrijd door de bal af te trappen.

Vanaf dinsdag 29 juli worden de voorbereidingen op het nieuwe voetbalseizoen in Barendrecht getroffen. De wedstrijd tegen Feyenoord is hier een onderdeel van. Feyenoord viert dit jaar het 100- jarig bestaan en neemt het op zaterdag 23 augustus als bekerwinnaar op tegen de landskampioen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De wedstrijd tegen Barendrecht is voor Feyenoord de laatste test in de voorbereiding op het duel in Amsterdam, waarin de eerste seizoensprijs kan worden bemachtigd. De wedstrijd vormt dus voor zowel de Rotterdamse als de Barendrechtse voetbalclub een belangrijke oefening voordat het daadwerkelijke voetbalseizoen en dus ook het echte werk begint.

Reacties van het gemeentebestuur
De burgemeester is trots op het feit dat deze twee voetbalclubs elkaar weten te vinden voor dergelijke oefenwedstrijden. Volgens hem draagt het samen oefenen voor het nieuwe voetbalseizoen een belangrijk steentje bij aan het motto: `Samen Wonen, Samen Werken, Samen Leven'. De burgemeester wil dan ook alle andere sportverenigingen vragen om in dergelijke ontmoetingen te investeren. Volgens sportwethouder Nootenboom moedigt sport mensen niet alleen aan om elkaar te ontmoeten, maar dragen dit soort wedstrijden ook bij aan de beleving van sport. Wellicht stimuleert het kinderen ook om de voetbalschoenen aan te trekken en zich aan te melden bij een voetbalvereniging.

Noot voor de pers,