Gemeente Nijefurd


gemeentehuis in Workum

Expositie Marqueritte Jeanette Clasquin in gemeentehuis in Workum

IMG_4067.jpg

Vanaf dinsdag 19 augustus t/m maandag 17 november is in het gemeentehuis in Workum een expositie van schilderijen van kunstenares Marqueritte Clasquin. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Workum, maandagochtend tot en met vrijdagachtend van 09.00 uur tot 12.00 uur en op dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 18.30.

Marqueritte Clasquin werd geboren in 1963 te Zaandam. In 1969 is zij met haar ouders geëmigreerd naar Zuid-Afrika, daar heeft zij naast haar schooldiploma's ook een makelaars-, hotel- en een 5 jarige kunstopleiding gevolgd.

Haar liefde voor dieren komt tot uiting in haar schilderijen, zoals ze zegt:" Kijk in de ogen van de dieren". Haar leven in Zuid-Afrika heeft natuurlijk een rol gespeeld. In 1989 kwam zij terug naar Nederland. In 2003 verhuisde ze naar Friesland en daar is het schilderen weer gaan woelen, vooral door alle koeien en Friese paarden om haar heen. Ze heeft een liefde ontwikkeld voor de mensen en dieren in It Heidenskip, haar thuisbasis. Nu schildert zij in opdracht van buren en kennissen haar grote liefde "hun dieren".

Marqueritte schildert het liefst met acryl, maar maakt ook gebruik van gemengde technieken en hoopt dat u net zo veel plezier beleeft aan haar schilderijen, als zij heeft met het schilderen daarvan.