Overeenkomst UWV, Belastingdienst & Uniforce betr. nieuwe arbeidsvorm

19/08/2008 08:40

Uniforce Group B.V.

Persbericht:

Landelijke vaststellingsovereenkomst UWV en Belastingdienst over nieuwe arbeidsvorm voor freelancers/interim-managers binnen het sociale stelsel.

19 augustus 2008.

Op donderdag 14 augustus 2008 is door het UWV en de Belastingdienst samen met Uniforce Group een vaststellingsovereenkomst ondertekend waarbij het Uniforce Concept als flexibele arbeidsvorm voor zelfstandigen landelijk werd vastgesteld.

Hiermee wordt het Uniforce Concept naast het werken met een VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) een nieuwe officiële arbeidsvorm voor zelfstandigen en hun opdrachtgevers die niet met een VAR kunnen of willen werken en vormt een perfecte invulling voor het grijze gebied dat is blijven liggen tussen een arbeidsovereenkomst als werknemer en het zelfstandig ondernemerschap.

Om in aanmerking te komen voor een VAR-wuo of VAR-dga moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan , zoals aantal opdrachtgevers, het ontbreken van (teveel) werkgeversgezag, aard van de werkzaamheden etc. Veel zelfstandigen voelen zich niet lekker bij het invullen van het aanvraagformulier voor de juiste VAR en ook veel opdrachtgevers en intermediairs voelen dat er in bepaalde situaties wat blijft wringen.

Met de landelijke vaststelling van het Uniforce Concept is er nu definitief duidelijkheid gekomen voor een grote groep Uniforcers, toekomstige Uniforcers en hun opdrachtgevers. Met het Uniforce Concept vervallen de voorwaarden waaraan voldaan moet worden om in aanmerking te komen voor een VAR en ook voor de opdrachtgevers vervallen alle verplichtingen op dat gebied. Wat overblijft is een normale detachering vanuit de DUBV (Declarabele Uren B.V.) van de zelfstandige.

Met name voor de professionals in vakgebieden zoals Finance, HRM, Automatisering, interim-management e.d., geldt dat zij persoonlijk worden ingehuurd door hun opdrachtgevers om hun persoonlijke kennis en vaardigheid. Deze professionals kunnen zich niet laten vervangen door een willekeurig ander maar moeten persoonlijk de opgedragen werkzaamheden uitvoeren. Meestal werken die professionals ook nog in langdurige projecten onder leiding van een management-team, en/of via een intermediair. Voor deze professionals en hun opdrachtgevers is er nu een sluitende oplossing waarbij zelfs langdurige relaties kunnen worden aangegaan.

Het Uniforce Concept werkt uitsluitend vanuit een besloten vennootschap. Door de kosten voor administratie en verzekeringen is het voor mensen in deeltijd of met een lage omzet soms financieel aantrekkelijker om via een detacheringbureau of uitzendbureau te werken, maar verder is Uniforce een oplossing voor diegenen die niet met een VAR willen of kunnen werken.

Als Concepthouder/minderheidsaandeelhouder ziet Uniforce Group er op toe dat aan alle voorwaarden wordt voldaan en geeft Uniforce Group een Verklaring Uniforce registratie (VUR) af, die de Uniforcer aan zijn opdrachtgever kan overhandigen. De opdrachtgever krijgt per kwartaal accountantsverklaringen voor de werkelijke afdracht van premies en belastingen en loopt derhalve geen enkel risico meer, met als resultaat 100% rendement op uren.

Uniforce is in 2000 opgericht met als doel een stabiele arbeidsvorm te ontwikkelen voor iedereen die zijn/haar kennis en kunde aanbiedt of wil aanbieden aan de arbeidsmarkt vanuit een onafhankelijke positie. In het Uniforce Concept wordt gewerkt vanuit een eigen besloten vennootschap, een Declarabele Uren BV of DUBV(R) waarbij Uniforce een minderheidsbelang neemt.

De DUBV gaat detacheringovereenkomsten aan met opdrachtgevers waarbij de Uniforcer vanuit zijn/haar DUBV bij opdrachtgevers opdrachten aangaat. De Uniforcer is tevens statutair directeur van de DUBV.

Uniforce Group BV

Oosteinde 15

3842 DR Harderwijk

0341 416500

www.uniforce.nl

info@uniforce.nl





http://www.uniforce.nl