Ingezonden persbericht


De nieuwe FibreCAT CX4 serie is klaar voor de innovatieve technologieën van de toekomst

De nieuwe generatie midrange opslagsystemen biedt een vlotte, voordelige consolidatie met een nog lager energieverbruik

Maarssen, 19 augustus 2008 -- Samen met EMC, een internationale toonaangevende fabrikant van IT-infrastructuur technologie en oplossingen, presenteert Fujitsu Siemens Computers de vierde generatie binnen de FibreCAT CX serie, gebaseerd op de CLARiiON-technologie. Fujitsu Siemens Computers kijkt terug op een lange samenwerking met EMC, die aan de basis ligt van een groot aantal innovatieve oplossingen voor het Dynamic Data Center.

Met Fibre Channel en iSCSI maken de vier nieuwe FibreCAT CX4-modellen een efficiënte consolidatie van alle opslagomgevingen mogelijk. De mogelijkheid om de twee grootste FibreCAT CX4-modellen uit te breiden door middel van Flash Drives verhoogt de snelheid van de apparaten beduidend. Daardoor is Fujitsu Siemens Computers samen met EMC een van de eerste leveranciers van SAN-systemen met op flash gebaseerde opslag. Dankzij het flexibele input/outputconcept (UltraFlex) zijn de gebruikers nu al klaar voor de gemakkelijke, naadloze invoering van de connectiviteitstechnologieën van de toekomst, zoals 8 Gb/s Fibre Channel, 10Gb/s iSCSI, of FcoE (Fibre Channel over Ethernet). De nieuwe FibreCAT-generatie is ook sterk verbeterd in termen van energie-efficiëntie: de koeling past zich bijvoorbeeld automatisch aan de bedrijfstemperatuur aan (adaptieve koeling), terwijl vanaf 2009, na een upgrade van de firmware, de maximumsnelheid van de spindles aangepast zal kunnen worden aan de behoeften (disk drive spin down). De optioneel te selecteren flash drives of SATA II drivers met laag stroomverbruik helpen eveneens om het energieverbruik te beperken. Virtual Provisioning gebruikt virtualisatie om de opslagmiddelen toe te wijzen. Deze uitgebreide implementatie van Thin Provisioning verbetert bovendien de efficiëntie, aangezien de harde schijven op vol vermogen kunnen werken, wat zowel overtollige capaciteit als 'bottlenecks' kan voorkomen.

De FibreCAT CX4-systemen zullen vanaf september 2008 bij Fujitsu Siemens Computers en zijn gecertificeerde channel partners verkrijgbaar zijn. De prijzen beginnen in de buurt van ¤ 20.000.

"Met de nieuwe FibreCAT CX4 Series kunnen onze klanten hun energiekosten verlagen en toch op een maximale beschikbaarheid, prestaties en flexibiliteit rekenen," vertelt Helmut Beck, Vice President Storage Business bij Fujitsu Siemens Computers. "Hun investering is bovendien veilig, want de toestellen kunnen gemakkelijk ge-upgrade worden voor nieuwe technologieën. De nieuwe FibreCAT CX-generatie beschikt niet alleen over gebruiksvriendelijke management tools maar schept ook een optimale omgeving voor alle ondernemingen die grote aantallen drives en een hoge bandbreedte nodig hebben en zeker willen zijn van de betrouwbaarheid van hun opslagproducten."

Kent Ferson, Vice President en General Manager bij EMC, merkt op: "Wij zijn enthousiast en blij dat Fujitsu Siemens Computers tegelijk met EMC de volgende generatie FibreCAT CX4-producten introduceert. Dit is een nieuwe belangrijke mijlpaal in de tien jaar oude samenwerking tussen Fujitsu Siemens Computers en EMC. Als de grootste partner van EMC in EMEA, blijft Fujitsu Siemens Computers een belangrijke bijdrage leveren aan het aanhoudende succes van de producten en oplossingen van EMC. Wij rekenen erop dat de nieuwste CX4-techologie de leiderspositie van ons gezamenlijke aanbod zal versterken en de klanten een uitzonderlijk rendement en dito prestaties zal leveren."

Flexibele servicepakketten en gebruiksvriendelijke upgrades

De FibreCAT CX4 serie is gecertificeerd voor PRIMERGY Servers en voor de Dynamic Data Center-oplossingen van Fujitsu Siemens Computers. Men kan de apparaten configureren als zelfstandige systemen of als onderdeel van een heterogene server- en opslagoplossing. Alle belangrijke componenten (RAID Controller, ventilators, stroomvoorziening, schijven) zijn redundant en kunnen vervangen worden zonder het toestel uit te schakelen. Gebruiksvriendelijke management tools maken het beheer eenvoudig. Gebruikers kunnen hun bestaande FibreCAT CX-systemen eenvoudig naar de nieuwe generatie upgraden zonder iets aan de organisatie van hun gegevens, hun RAID-groepen of de toewijzing van de LUN's (Logical Unit Numbers) te veranderen. De nieuwe FibreCAT CX4-systemen zijn tot twee keer sneller en krachtiger dan de eerdere systemen.

Bovendien biedt Fujitsu Siemens Computers de gebruikers een aantal servicepakketten voor het onderhoud aan, met flexibel te selecteren responstijden of gegarandeerde hersteltijden. Deze laatste oplossing is uniek en kan geleverd worden voor individuele systemen of voor complexe data centers in heel EMEA die vallen onder de Fujitsu Siemens Computers Infrastructure Services.


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie. Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: marenthe@primacommunicatie.nl