FloraHolland


Spinchrysant Spinner voor het eerst voor de klok

FLORAHOLLAND (18 augustus 2008) - Vanaf vandaag konden kopers op de FloraHolland vestigingen Naaldwijk en Aalsmeer voor het eerst bieden op de nieuwste spinchrysant: de Spinner. Een soort chrysant die zich uitzonderlijk goed laat verven. In de vroege ochtend werd de Spinner als FleurPrimeur op beide klokken geïntroduceerd.

De Spinner is een nieuw type spinchrysant met spierwitte bloemenlinten en een fris groen hart. Deze nieuwe snijbloem heeft mooie sprekende bloemen en is een eyecatcher in ieder boeket. Het ras kenmerkt zich door een uitstekende houdbaarheid, ook ná transportfase! Daarnaast is de Spinner uitermate geschikt om geverfd te worden. Het blad blijft mooi en de houdbaarheid is prima. De belangrijkste afzetkanalen voor geverfde chrysanten zijn Engeland, Frankrijk, Italië en Oost-Europa. De vraag naar geverfde chrysanten blijft groeien, vooral in Oost-Europa. De meest verhandelbare kleuren zijn roze, oranje en blauw. In Naaldwijk verschijnt de Spinner vanaf vandaag voor de klok, aangevoerd door Duijvesteijn Introductions. Kwekerij Bovebo veilt de nieuwste spinchrysant ook vanaf vandaag, maar dan op de FloraHolland vestiging in Aalsmeer. Duijvesteijn Introductions en Bovebo zijn voorlopig de enige kwekers die dit ras aanvoeren bij FloraHolland. Wilt u de Spinner zelf bekijken? Breng dan een bezoek aan BloemPlaza op onze vestiging in Naaldwijk of bekijk de presentatie bij de klok op vestiging Aalsmeer.

De nieuwe Spinner wordt als FleurPrimeur geveild. Dit houdt in dat het product vooraf uitvoerig getest is op de kwaliteit en de houdbaarheid. Om bij FloraHolland in aanmerking te komen op de titel 'FleurPrimeur' moet het vaasleven van een troschrysant minimaal 14 dagen zijn, exclusief transport- en winkelfase. De minimale houdbaarheidseisen verschillen overigens per productgroep. Wie meer informatie wil over de diensten van FloraHolland bij de introductie van producten en concepten kan contact opnemen met de afdeling Product- en Conceptontwikkeling, FloraHolland Naaldwijk, T 0174 63 42 84.