Ingezonden persbericht




Leonidas Heren naast Nederlands Kampioen nu ook Europees Kampioen!

Dit weekend vond in het Hommerson Beachstadion in Scheveningen de 1e European Beach Hockey trophy plaats. Teams uit Europa streden zaterdag op het zonovergoten strand van Scheveningen om de eerste Europese Beach Hockey titel.

Bij de heren ging de finale tussen Team Leo (Leonidas) uit Rotterdam en de Timmendorfer Kustenjungs uit Duitsland. Team Leo, winnaar van het Nederlands Kampioenschap, dat vorig weekend is gehouden was gebrand op de Europese overwinning. Team Leo begon sterk en kwam al snel met 1-0 voor. De heren bleven geconcentreerd en na 2 x 6 minuten spelen was het dan zover Team Leo is Europees Beach Hockey Kampioen geworden. Zij wonnen met 3-2 van de Timmendorfer Kustenjungs.

Ook werd er dit weekend gestreden door vele jeugdige teams (14 -17 jaar) om de titel Nederlands Jeugd Kampioen Beach Hockey. Er deden ruim 150 jeugdige hockeyers mee aan het Beach Hockey toernooi. Bij de jongens ging de eindstrijd tussen Eersel en Cartouche uit Den Haag. De strijd ging lang gelijk op. De jongens uit Eersel sleepten net voor het eindsignaal de overwinning binnen.

Ook de meisjes finale was erg spannend. De finale ging tussen de meisjes uit Boxmeer en de meisjes van Craeyenhout uit Den haag. Beide teams waren ook nog eens poule winnaar en dus lag het niveau hoog. De meisje van Craeyenhout scoorde in één van de laatste minuten de winnende goal.

/////////////////////////EINDE PERSBERICHT////////////////////////////

Meer informatie:

Beach Hockey Nederland
Verspronckweg 63c
2023 BB Haarlem

Contactpersoon: Esther Jonker
Telefoon: 023 - 5410335

Mobile: 06 - 52638788

Email: info@beachhockey.nl

Beach Hockey in Nederland

De Beach Hockey Tour is voor alle hockeyers boven de 17 jaar toegankelijk; heren (17+), dames (17+), Daarnaast is er een jeugdkampioenschap voor B en C jeugdteams (13 - 17 jaar). Voorrondes vinden plaats door het hele land. De winnaars van deze toernooien kwalificeren zich voor het Nederlands Kampioenschap in het Hommerson Beachstadion in Scheveningen op 10 augustus. Beach Hockey wordt gespeeld met 5 tegen 5 (inclusief keepers) op een speelveld van 30 x 20 meter. De speeltijd is 2x 6 minuten. De regels zijn vrij simpel; er mag van alle afstanden gescoord worden, vrije slagen zijn direct en shoot, sticks en afhouden zijn in beperkte mate toegestaan. Er wordt gespeeld met een grotere, lichte bal en met een reguliere hockeysticks op met de speciale Beach Hockey stick. .


---- --