Hapimag: meer dan gemiddelde bezettingsgraad


Totale omzetstijging van 4 procent in 1e halfjaar 2008

BAAR, 20080819 -- Hapimag, de vooraanstaande Europese aanbieder van vakanties via het woonrechtsysteem heeft in het eerste halfjaar de positieve ontwikkeling van het voorgaande jaar voortgezet. De totale omzet kon ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 4 procent worden verhoogd tot 130 miljoen CHF (124,3 miljoen CHF in 2007). Het operationele resultaat na de eerste zes maanden was, evenals in het voorgaande jaar, 5 miljoen CHF. Met de overname van het management van het Burnside Park breidt Hapimag bovendien het aanbod in Groot-Brittannië uit.

Met name de 57 resorts in Europa hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de totale inkomsten. De hieruit behaalde omzet kon met 9,1 bovengemiddeld worden verhoogd. Het aantal overnachtingen is ten opzichte van dezelfde periode in 2007 gestegen van 1.324.600 naar 1.335.900.

Continue investeringen in de verschillende resorts leveren een wezenlijke bijdrage aan een zeer verheugende bezettingsgraad. Deze lag namelijk met circa 71% wederom op een niveau dat voor deze branche bovengemiddeld te noemen is. In 2008 zullen deze investeringen meer dan 88 miljoen CHF bedragen, waarvan ca. 32 miljoen CHF reeds in het eerste halfjaar werd besteed.

Hapimag biedt haar partners vanaf het najaar 2008 weer een nieuw adres voor een verblijf in Groot-Brittannië. De vakantiewoonrechtaanbieder neemt het management over van het Burnside Park resort - Lake District (GB) in Bowness bij Windermere. Het resort bestaat uit 45 appartementen, waarvan 37 woningen door de vorige eigenaar al aan Engelse partners als Timesharing werden verkocht. De resterende woningen zijn nu beschikbaar voor Hapimag Partners.

Het resort is gebouwd in de lokale stijl, voorzien van een verzorgde tuin en bevindt zich op een eersteklas toplocatie binnen het grootste nationale park van Engeland, het Lake District.

-Einde-