Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

augustus 2008

De negen genomineerde kunstborden

STEMMEN OP KUNST
Skalli steunt Nederlandse kunstenaars

Het Zuid-Franse wijnhuis Robert Skalli steunt Nederlandse kunstenaars door een samenwerking aan te gaan met 'Proeven van Kunst'. Dit voorjaar schreef de organisatie een wedstrijd uit waarbij de oneindige lijn in het Skalli logo bron van inspiratie voor de deelnemende kunstenaars was. Robert Skalli staat in Frankrijk bekend als kunstliefhebber die al zijn etiketten heeft laten ontwerpen door lokale kunstenaars. Tot oktober kan iedereen meestemmen welk kunstwerk als onderbord geproduceerd zal worden.

Het thema van de oneindige lijn is geen toevallige keuze. Robert Skalli is één van de pioniers die zorgde voor een positieve ontwikkeling van de wijnen uit de Languedoc. Zijn filosofie is dat wijn gemaakt wordt door mensenhanden en de vernieuwingen en verbeteringen van het productieproces een oneindige lijn van inspiratie en creativiteit vormt. Proeven van Kunst biedt een ideaal culinair en cultureel platvorm omdat kunstenaars uitgenodigd worden door toprestaurants om hun kunstwerk beschikbaar te stellen. De werken van kunstenaars worden afgebeeld op onderborden om zo een brede expositie voor de Nederlandse kunst in culinaire kringen te verkrijgen.

Via de website www.proevenvankunst.nl kan men de deelnemende kunstwerken bekijken en meestemmen op de genomineerde werken. Stemmers maken kans op fraaie prijzen. De uitslag wordt in oktober bekend gemaakt. Het winnende werk zal op de onderborden in het Amsterdamse restaurant Rosarium komen. De borden worden bij bestelling van een 'Proeven van Kunst menu' aan de klanten worden meegegeven.

Robert Skalli Chardonnay (wit) en Merlot (rod) is verkrijgbaar bij Gall&Gall voor ¤ 7,49

Perscontacten: CK Media Promotions, Colette Klautz, 076-520 92 37 of 06-20 14 11 88, Nieuwe Boschstraat 13, 4811 CS Breda, e-mail: colette@ckmp.nl, website: www.ckmp.nl