Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GEEN GELDIGE RACE OP VIJFDE OLYMPISCHE DAG VOOR TORNADO'S

Qingdao / China, 19 augustus 2008

----------
Op de vijfde, olympische wedstrijddag van de Tornado-klasse vond er geen geldige race plaats. Na ongeveer een uur uitstel werden de vijftien catamaranteams toch de Gele Zee op gestuurd. Bij een bries van circa acht knopen (afnemend tot vier/vijf knopen), sterke tegenstroming en heiig weer gingen ze van start. Het oranjeduo Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis koos voor de linkerkant, maar kwam bedrogen uit. Ze rondden als laatste de bovenboei. Na onder spinnaker twee boten teruggepakt te hebben, kwamen ze in het tweede kruisrak weer achteraan te liggen. Alleen dit keer verspeelden ze kostbare meters aan de rechterkant. In het daaropvolgende spinnakerrak draaide de wind 180 graden en werd de wedstrijd afgebroken.

"Er zaten shifts van wel vijftig graden bij", zei Booth na afloop. Toen de wind nog verder afnam, kwamen de catamarans nauwelijks nog tegen de stroming in. De oranjezeilers konden opgelucht adem halen nadat het racecomité de strijd staakte. Dat betekent dat de Tornado-klasse morgen vol aan de bak moet om de laatste drie kwalificatiewedstrijden af te werken. Booth: "Dat wordt een kritische dag."

De top zeven na een aftrek blijft dus vooralsnog ongewijzigd:
* ESP - Echavarri/Paz, 20 punten

* AUS - Bundock/Ashby, 20 punten

* GRE - Paschalidis/Trigonis, 32 punten

* ARG - Lange/Espinola, 33 punten

* ITA - Marcolini/Bianchi, 33 punten

* GER - Polgar/Spalteholz, 34 punten

* NED - Booth/Nieuwenhuis, 34 punten
/// Einde

Voor meer informatie of aanvraag van interview, kunt u contact opnemen met: Diana Bogaards, perscontact Team Booth/Nieuwenhuis Chinese GSM: +86 13045009503
E-mail: Diana@diabo.nl

Team website: http://www.teamzwitserleven.nl/

De bijgesloten foto's kunnen gratis worden gepubliceerd onder vermelding van fotograaf Remmelt Staal.

Opluchting Zwitserleven Gevoel Wachten duurt lang