Ingezonden persbericht


Gemeente Den Haag

Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Persbericht

Den Haag, 19 augustus 2008

Ruim miljoen Europees geld voor jongeren en binnenstad Den Haag Oefenrestaurant, terras en kinderkookhuis aan
Paviljoensgracht

Op de hoek Paviljoensgracht/Dunne Bierkade komt een oefenrestaurant voor horecastudenten van ROC Mondriaan. Het restaurant, `PaviljoenDoen', waar de studenten ervaring kunnen opdoen in de keuken en de bediening, opent begin 2009. Er komt een Grande Brasserie, een buurtterras, een wijnkelder en een kinderkook- en doehuis.

PaviljoenDoen is één van de projecten waaraan het college van burgemeester en wethouders gisteren Europese subsidie heeft toegekend. In PaviljoenDoen komen ook een bedrijvenbalie voor startende ondernemers, gerund door studenten, en een informatiepunt voor studenten. Studenten kunnen daar aankloppen met vragen over opleidingen of juridische kwesties en er wordt hulp gegeven bij het invullen van formulieren.

Ook Haagse sportieve studenten van de Studentenroeivereniging Pelargos genieten financiële steun van Europa. Gelden zijn toegewezen voor een botenloods en vlotten voor de roeivereniging aan de Cruquiuskade, in het Laakkwartier. "Dit zal de kanalen van het voormalig industriegebied Laakhaven openleggen voor toeristische activiteiten", stelt wethouder Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie Henk Kool.

Verbeterde looproutes binnenstad
Verder besloot het college vandaag de openbare ruimte op verschillende plaatsen in de Haagse binnenstad te verbeteren met Europees geld, zoals verlichting en straatmeubilair in de Prinsestraat. Ook wordt de tuin van de Nieuwe Kerk ingericht als verbindende schakel tussen het Spuiplein en het Rabbijn Maarssenplein. Wethouder Kool: "De verborgen plekken, de zogenoemde pareltjes in de binnenstad, worden zo beter bereikbaar." Het doel hiervan is de verblijfskwaliteit te vergroten en zo om meer bezoekers in de binnenstad te krijgen.

De totale Europese subsidie voor bovengenoemde toegewezen projecten bedraagt 774.325 euro. Het geld komt uit het subsidieprogramma D2, waarmee de Europese Unie de economie in grote steden wil stimuleren.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Noot voor de redactie, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: