Persbericht

Nieuw certificeringsprogramma voor Force.com ontwikkelaars en Salesforce CRM administrators

~ eerste SaaS- en PaaS-certificeringen door salesforce.com illustreren de groeiende vraag naar cloud computing-experts ~

Utrecht, 19 augustus 2008 - Salesforce.com (NYSE; CRM), technologie- en marktleider op het gebied van Software-as-a-Service (SaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS), introduceert een officieel certificeringsprogramma voor Salesforce CRM administrators en Force.com ontwikkelaars. Het nieuwe programma biedt de administrators en ontwikkelaars een waardevolle set van referenties waarmee zij richting werkgevers en op de arbeidsmarkt kunnen aantonen over de benodigde vaardigheden te beschikken. Het salesforce.com certificeringsprogramma is bovendien een goede mogelijkheid voor werkgevers om teamleden op te leiden of nieuw gekwalificeerd personeel te vinden. Hierdoor weten zij zeker dat hun Salesforce CRM en Force.com implementaties in handen zijn van experts. Het certificeringsprogramma van salesforce.com is de eerste SaaS en PaaS referentie ter wereld. Salesforce.com toont hiermee zijn betrokkenheid bij het succes van klanten, partners en ontwikkelaars met Salesforce CRM-applicaties en het Force.com platform.

Wij verwachten dat de certificering van Salesforce administrators en Force.com ontwikkelaars zal leiden tot nieuwe functies op het gebied van SaaS en PaaS , zegt Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. Via de salesforce.com IdeaExchange hebben klanten, partners en ontwikkelaars ons gevraagd om een formeel certificeringsprogramma, zodat zij nog succesvoller kunnen zijn met Salesforce CRM-applicaties en het Force.com platform. Dit nieuwe initiatief toont de grote interesse aan voor SaaS en PaaS. Dit is bovendien een stap voorwaarts in onze visie op het einde van software .

Certificering en de behoefte aan SaaS en Paas
De beslissing van salesforce.com om een formeel certificeringsprogramma uit te rollen komt op een moment dat meer en meer ondernemingen SaaS- en PaaS-strategieën ontwikkelen. Onderzoeksinstituut Gartner voorspelt dat in 2011 ruim 25% van de totale softwaremarkt SaaS is. De waarde van technologiecertificeringen neemt alleen maar toe, zoals ook kan worden afgeleid uit de groeiende certificeringsmarkt (6-8% CAGR) , aldus Doug Howard, CEO van TrainingIndustry.com. Het certificeringsprogramma van salesforce.com biedt nu al uitstekende trainingsprogramma s. Personen die het voornemen hebben om hun werk te maken van Cloud Computing hebben nu de mogelijkheid om niet alleen getraind te worden, maar ook waardevolle referenties te verdienen.

Professionele leergangen voor Salesforce Administrators en Force.com ontwikkelaars Voor Salesforce CRM administrators en Force.com ontwikkelaars is certificering een manier om vaardigheden te ontwikkelen, een carrière op te bouwen en zoveel mogelijk uit de Salesforce applicaties en het Force.com platform te halen. In slechts een paar dagen tijd worden deelnemers door middel van hands-on trainingen onder leiding van een instructeur klaargestoomd om de nieuw opgedane kennis toe te passen in lopende projecten. Deelnemers worden ook voorbereid op certificeringsexamens waarmee zij de professionele referentie kunnen verdienen. Er zijn drie certificeringsniveaus voor administrators en ontwikkelaars: Admin/Ontwikkelaar; Gevorderde Admin/Ontwikkelaar en Master Admin/Ontwikkelaar.

Via de voorbereidende certificeringscursussen leren Salesforce administrators hoe zij Salesforce snel kunnen aanpassen zoals de opmaak van pagina s, tabbladen en zakelijke processen. Ook leren zij om een veilige Salesforce-omgeving te creëren, belangrijke data te beheren en importeren, waardevolle rapportages en dashboards te creëren en nog veel meer. De certificering voor gevorderden omvat onder andere onderwerpen als het beheren van data om deze schoon en actueel te houden, het bevorderen van adoptie door de gebruiker, het verbeteren van de productiviteit van de eindgebruiker en het implementeren van complexe bedrijfsprocessen binnen Salesforce.

Force.com ontwikkelaars leren hoe zij multi-user Software-as-a-Service (SaaS)-applicaties kunnen ontwikkelen en aanpassen, zonder hierbij gebruik te maken van codering. Ook leren zij datamodellen te beschrijven voor applicaties, de gebruikersinterface aan te passen, geavanceerde workflows en validaties te ontwikkelen en bedrijfsprocessen te automatiseren. De certificering voor gevorderde Force.com ontwikkelaars omvat onderwerpen als Visualforce, het gebruik van de Apex on-demand programmeertaal en Development-as-a-Service.

Prijzen en beschikbaarheid
De kosten voor de basiscursus Salesforce CRM administrator, Administration Essentials, bedragen ¬ 2.700,- voor vier trainingsdagen. De eerste certificeringscursus voor Force.com ontwikkelaars, Developer Essentials, kost ¬ 3.000,- voor vijf trainingsdagen. Deze kosten zijn inclusief een tegoedbon voor het certificeringsexamen. Examens kunnen ook apart worden gekocht via de toetsingscentra.

De Salesforce CRM administrator certificeringscursussen en -examens zijn nu beschikbaar in EMEA. De cursussen voor Force.com ontwikkelaars zullen naar verwachting in oktober 2008 van start gaan.

Kijk voor meer informatie op: http://www.salesforce.com/certification.