Persbericht

19 augustus, 2008

Bart Alkemade wordt nieuwe Algemeen Directeur van SD Worx International

SD Worx benoemt Bart Alkemade tot Algemeen Directeur van SD Worx International. SD Worx is de derde grootste payroll-dienstverlener in Europa, met kantoren in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg en Duitsland. SD Worx wil kwalitatief marktleider worden op het vlak van hr-services op de gehele Europese markt.

Bart Alkemade (Breda, NL, 1965) heeft 12 jaar internationale ervaring in strategisch- en verandermanagement. Voordat hij de overstap maakte naar SD Worx International, was Alkemade actief bij CIMB Bank Berhad, de 2e grootste bank in Maleisië met meer dan 14.000 werknemers. Hij tekende een nieuw organisatiemodel uit voor de bank en introduceerde er een meer klantgerichte marktbenadering. Daarvoor werkte Alkemade lange tijd bij British American Tobacco, waar hij verantwoordelijk was voor de optimalisatie van de bedrijfsvoering, ondermeer op corporate-, hr-, communicatie-, marketing- en productvlak. Als managing director zette hij veranderingsprogramma s op in Kuala Lumpur, Taiwan, Londen, Ivoorkust en de Caraïben. Alkemade startte zijn carrière als Brand Manager bij Procter & Gamble Benelux.

Bart Alkemade heeft een Master in Business Economics van de Erasmus Universiteit Rotterdam, aangevuld met een Master in European Economics (Europacollege, Brugge) en senior executive trainingen (IMD, Lausanne). In zijn nieuwe functie zal Bart Alkemade rapporteren aan Jan van den Nieuwenhuijzen, Afgevaardigd Bestuurder en CEO van de SD Worx Groep.

Sterke internationale expansie
De aanstelling van Bart Alkemade past binnen de internationale expansiestrategie van de SD Worx Groep. De groep verzorgt meer dan één miljoen payslips per maand. In 2007 sloot het 140 internationale contracten af. Om zijn verdere groei te ondersteunen, herdefinieerde SD Worx vorig jaar zijn bedrijfsstrategie. Er zijn 2 aparte groeipolen: België en de internationale markt. Hierbij werd ook een nieuwe organisatiestructuur geïmplementeerd, met een apart directieteam voor België (onder leiding van Hans Joris) en Internationaal (vanaf heden onder leiding van Bart Alkemade). Hierdoor kunnen beide teams een eigen dynamiek ontwikkelen en inspelen op specifieke marktbehoeften.

Jan van den Nieuwenhuijzen, CEO van de SD Worx Groep: Bart s sterke internationale ervaring in strategisch- en verandermanagement maakt dat hij uitermate geschikt is om SD Worx International verder uit te bouwen. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat hij SD Worx zal doen uitgroeien tot de kwaliteitsreferentie voor payroll services in Europa.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ingrid van den Nieuwenhof, OCTANE PR, tel. 040 266 1130, ingridv@octanepr.com Martine Vandezande, SD Worx, 0032 3 201 73 59 of 0032 498 94 69 80, martine.vandezande@sdworx.com Liesbeth Rogiers, Trimedia, 0032 2 713 09 01, lrogiers@trimedia.be

Over SD Worx
SD Worx is marktleider in België en de derde grootste aanbieder van payroll en HR-diensten in Europa. SD Worx bedient zijn klanten vanuit een geïntegreerd concept waarbinnen payroll, HR-diensten en juridisch advies vanuit één organisatie worden aangeboden. Het in 1945 opgerichte bedrijf telt 24 kantoren en ruim 1.600 medewerkers in de Benelux. Sinds 2006 bedient SD Worx de Nederlandse markt vanuit een kantoor in Breda. In september 2006 ging SD Worx een joint venture aan met Asecom Nederland B.V. SD Worx is de afgelopen jaren sterk aan het internationaliseren. Zo nam het bedrijf in 2007 de Franse payroll-softwarespecialist LOGI-RH over en in mei 2008 het Duitse ACCURAT.

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com