Enthousiast en gedreven


Nieuwe directeur voor Centrum Eetstoornissen Ursula en Centrum voor Specialistische Psychotherapie

LEIDSCHENDAM & OEGSTGEEST, 20080819 -- Elsbeth Epema (51) zal per 1 september starten als directeur algemene zaken voor zowel het Centrum voor Specialistische Psychotherapie (CSP) in Oegstgeest, als Centrum Eetstoornissen Ursula (CEU) te Leidschendam. Beide centra zijn onderdeel van Rivierduinen, de organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Zuid-Holland. Mevrouw Epema zal zich als directeur algemene zaken voornamelijk richten op de bedrijfsvoering van CSP en CEU.

Mevrouw Epema was tot juli 2008 werkzaam in verschillende functies bij Pantar Amsterdam. Pantar begeleidt mensen die niet op eigen kracht een baan kunnen vinden. De overstap naar CSP en CEU licht zij als volgt toe: "Ten eerste trekt de doelgroep; ik wil graag iets doen voor psychiatrische patiënten. Verder houd ik van organiseren, coördineren en knopen doorhakken en dan het liefste in een lijnfunctie. Het nadeel van zo'n baan is vaak de eenzaamheid, maar zelfs dat heb je niet bij het CSP en CEU, omdat de directies bestaan uit twee mensen; het zijn duale functies (de directeur algemene zaken werkt in elk centrum samen met een directeur behandelzaken). Wat mij ook aantrekt, is dat ik voor twee centra werk. Dat biedt variatie in product én in werk. Bovendien hebben beide centra landelijke uitstraling, wat een uitdaging is voor een manager."

Het Centrum voor Specialistische Psychotherapie telt 52 medewerkers en heeft ongeveer 65 cliënten in behandeling. Centrum Eetstoornissen Ursula biedt werk aan 104 medewerkers die samen ongeveer 860 cliënten behandelen.





Centrum Specialistische Psychotherapie & Centrum Eetstoornissen Ursula