Actonomy lanceert nieuwste release van HR kennisdatabank


Een belangrijke bijdrage tot het verkleinen van het onevenwicht in de arbeidsmarkt

BELGIE - INTERNATIONAAL, 20080819 -- Actonomy xMP searching & matching software is gespecialiseerd in optimalisatie van automatische zoektechnieken naar kandidaten (en vacatures), dit door het emuleren van de wijze waarop recruiters zoeken naar kandidaten. Vragen zoals :" Ik vind geen kandidaten wanneer ik zoek op deze woorden, welke woorden zou ik dan moeten gebruiken?" worden nu eenvoudig automatisch beantwoord door de kennisdatabank tijdens het zoekproces. Als woorden verschillend zijn maar dezelfde betekenis OF een relatie hebben, zal het kennissysteem deze vinden. Tevens helpt ze recruiters bij het zoeken via de nieuwe kanalen die zij gebruiken zoals social network sites LinkedIn, Facebook, Netlog, en dies meer.

"Dit betekent een belangrijke meerwaarde voor de huidige zoek- en matchingsystemen, waarbij recruiters soms concluderen dat ze geen kandidaten met geschikte eigenschappen vinden, terwijl ze over een databank beschikken met meerdere tienduizenden personen" aldus Filip De Geijter, CEO van Actonomy.

Kandidaten die niet worden gevonden, of traditionele database queries die recruiters telkens weer opnieuw moeten uitvoeren om de geschikte kandidaat te vinden, behoren voortaan tot het verleden: hedendaagse systemen moeten de kennis bevatten die mensen helpt bij hun zoektocht naar kandidaten of jobs.

Uniek in het concept is de zeer uitgebreide kennisdatabank met functiebeschrijvingen, functietitels, competencies, vaardigheden, en andere HR gerelateerde termen. Deze databank werd ontwikkeld door Actonomy, in een collaboratief model met recruiters en domeinexperten welke hebben bijgedragen tot de verrijking van de kennis in de kennisdatabank.

"De kracht van Actonomy in job sites of CV databanken ligt niet enkel in de performantie op technologisch niveau," aldus Filip De Geijter "maar ook in de HR kennis welke in de software werd geïntegreerd. De interne kennisdatabank is wellicht de meest uitgebreide set van gerelateerde functies en vaardigheden beschikbaar op de markt, en een belangrijke sleutel tot het verkleinen van het onevenwicht in de arbeidsmarkt! "

Teneinde de continue evolutie te volgen opent Actonomy deze kennisdatabank nu tot een bredere gemeenschap van recruiters. "Recruiters staan dichter tegen de markt dan wie ook, en zijn daarom best gepositioneerd voor de verrijking van HR tools en technologie." zegt Filip De Geijter, "het laat ons tevens toe om oplossingen te creeren die veel meer bijdragen tot de arbeidsbemiddeling dan traditionele systemen zoals typische database query systemen, of zoeksystemen die beperkt zijn tot het zoeken op trefwoorden."

Er werd een HRM kennisgroep opgestart waar recruiters kunnen bijtreden, dit via samenwerking met Actonomy of via één van haar business partners. Business partners fungeren als gateway naar de Actonomy kennisdatabank waardoor recruiters de informatie in de databank kunnen bijvullen of suggesties tot aanpassing aangeven. "Dit is wellicht ook één van de eerste daadwérkelijke `Web 2.0 voor HR' projecten" aldus nog Filip de Geijter.


OVER ACTONOMY

Actonomy is een vooraanstaand leverancier welke vooruitstrevende technology levert voor het zoeken & matchen van job- en CV data, en de opbouw en toepassing van HR kennisdatabanken in de HR sector. De technologie wordt toegepast in Competentie Management, e-Recruitment, en CV/vacatures databases. Actonomy xMP heeft zowel directe klanten als indirecte klanten die de technologie gebruiken geintegreerd in de systemen van business partners. Actonomy levert deze technologie in Belgie onder andere aan Vacature.com, en wereldwijd aan de grootse namen uit de HR industrie.





Ingezonden persbericht