Veluwe Highlands Muziek & Film Festival 19 t/m 30 augustus

18/07/2008 13:00

ACCRES Apeldoorn B.V.

De Veluwe: decor voor een belevenis voor oog en oor

Veluwe Highlands Muziek & Film Festival

In de open lucht van Apeldoorn en Ede zijn negen avonden topentertainment te beleven. Een unieke combinatie van natuur, live muziek en topfilms. Elke avond een filmvertoning op het grootste buitenfilmdoek (10 x 20 meter) van Europa, met onder ander een Nederlandse Première, een populaire Ladies Night, de karaoke meezing versie van Mama Mia, en de verfilming van het boek De Vliegeraar. Tijdens zes avonden wordt de film voorafgegaan door optredens van Nederlandse topartiesten: Alain Clark, Room Eleven, Cor Bakker & Louis van Dijk & Phippe Elan, Kraak & Smaak, Pete Philly & Perquisite en the New Cool Collective.

Na het Lowlands in de polder is er van 19 t/m 30 augustus nu ook het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival. Iedere avond een ander thema: voor jong en oud, van chillen tot gillen, een lust voor oor en oog. In de muzikale optredens zijn alle muziekstijlen vertegenwoordigd, ze variëren van jazz tot chansons en van hiphop tot klassiek. De films zijn avontuurlijk, eigentijds, futuristisch, vernieuwend, komisch, romantisch of stoer.

Gewijzigde formule

De organisatie van het festival is in handen van Cinemec in Ede en ACCRES Apeldoorn BV. Het vertrouwde Openlucht Filmfestival Berg & Bos dat meer dan 15 jaar in Apeldoorn is gehouden, kreeg vorig jaar uitbreiding met een totaal andere dimensie: Live muziek! Ook kwam er een tweede locatie bij in Ede. De doelstelling van de organisatie van het Veluwe Highlands Muziek & Film Festival is om jong en oud te entertainen op één van de mooiste plekken van Nederland. Voor dit jaar geldt dezelfde formule, maar met een belangrijke wijziging. Voor muziek en films zijn gescheiden kaarten te koop. Maar een combiticket is ook mogelijk en aantrekkelijker geprijsd.

Kaartverkoop

Vanaf maandag 21 juli start de kaartverkoop. Zowel online (www.veluwehiglands.nl) als in Apeldoorn én Ede zijn kaarten te koop. In Apeldoorn bij Kinderparadijs Malkenschoten aan de Dubbelbeek 4, 7333 NJ Apeldoorn (maandag t/m zaterdag, 10.00 - 17.30 uur). In Ede bij Cinemec, Laan der Verenigde Naties 150, 6716 JE Ede.

Festival informatie

De concerten en filmvertoningen vinden plaats in de open lucht, en gaan ook bij slechter weer gewoon door. Alleen bij zware storm zal de organisatie op de avond zelf communiceren hoe de programmering aangepast gaat worden, maar dit is in16 jaar festival (meer dan honderd avonden in totaal) nog niet voorgekomen.

De organisatie raadt bezoekers wel aan om zich goed te kleden, en zonodig regenkleding mee te nemen. Paraplu's zijn niet populair omdat ze het zicht van anderen belemmeren. Bezoekers dienen rekening te houden met een wandeling over een bospad naar het festivalterrein, gelegen midden in de groene natuur van de Veluwe. Op het festivalterrein zijn tegen aantrekkelijke prijzen drankjes en hapjes voorhanden.

Programma in Apeldoorn

Dinsdag 19 augustus

Film: Hellboy (Premiere)

Woensdag 20 augustus:

Muziek: Cor Bakker, Louis van Dijk & Philippe Elan

Film: Il y a longtemps que je t'aime

Donderdag 21 augustus

Muziek: New Cool Collective

Film: Kite runner (verfilming van De Vliegeraar)

Vrijdag 22 augustus

Muziek: Alain Clark

Film: Indiana Jones

Zaterdag 23 augustus

Film: Mamma Mia (karaoke meezing versie)

Programma in Ede

Woensdag 27 augustus

Film: Surprise! Surprise! (Ladies Night)

Donderdag 28 augustus

Muziek: Room Eleven

Film: Accidental Husband

Vrijdag 29 augustus

Muziek: Pete Philly & Perquisite

Film: Iron Man

Zaterdag 30 augustus

Muziek: Kraak & Smaak

Film The Mummy 3