Deelgemeente Oud-West Amsterdam


#43 Varend met elkaars cultuur kennismaken

4 augustus 2008

Amsterdam, daar zijn de meeste mensen zich niet van bewust, heeft maar liefst 177 culturen.'Varend inburgeren', een project in het kader van Wij Amsterdammers, organiseert in samenwerking met stadsdeel Oud-West vijf boottochten voor `Oud-Westers' van alle culturen. Portefeuillehouder Zorg en Welzijn, Yvonne Lammers: "Ik vind dit een heel goede manier om mensen uit Oud-West van verschillende culturen met elkaar kennis te laten maken. Laten we wel zijn, het is toch leuk om te weten hoe bepaalde zaken gaan in een andere cultuur? Dat maakt ons alleen maar kleurrijker. Zelf vaar ik mee op 4 september. Daar verheug ik mij dan ook zeer op."

Water als thema

Al varend in een salonboot maken de deelnemers niet alleen met elkaar kennis. Samen `in hetzelfde schuitje' maken zij kennis met de watergeschiedenis van Amsterdam, water in al zijn facetten en bekeken vanuit alle mogelijke invalshoeken om zo op een bijzondere manier kennis te vergaren over Amsterdam en over elkaars cultuur.

En verder...

Alle ervaringen en opmerkingen die worden uitgewisseld die dag kunnen leiden tot nieuwe bijeenkomsten en nieuwe thema's.

Tot slot

De boottochten zijn op 19, 21 (vol) en 28 augustus en 1 en 4 september van 8.45 tot 13.00 uur en vertrekken vanuit het Bellamy Buurtmuseum aan de 2e Kostverlorenkade 62. Er zijn geen kosten aan verbonden. En mensen kunnen zich opgeven via tel.nr.: 020 - 4124820.