Gemeente Ermelo


Officiële ingebruikname leugenbankjes

Op dinsdag 19 augustus zal wethouder R. Vliek samen met de heer Cock Andreae en de Oudheidkundige Vereniging van Ermeloo het "leugenbankje" officieel in gebruik nemen. De officiële ingebruikname van het leugenbankje vindt plaats om 14.00 uur op het Pauwenplein in het centrum van Ermelo.

Uitzending Omroep Gelderland
Het idee van een leugenbankje is vorig jaar november "wereldkundig" gemaakt tijdens de radio- uitzending van het programma De Ronde van Gelderland van Omroep Gelderland. Aanleiding was het sluiten van de snackbar " Onder de Linde" aan de Putterweg. Eigenaar van de snackbar, Cock Andreae, riep dat met de sluiting van de snackbar er weer een stukje vroeger verdwijnt. Cock Andreae vond dat er ergens in het centrum van het dorp een plek gereserveerd zou moeten worden voor het realiseren van een "leugenbank", waar ouderen elkaar op de hoogte kunnen brengen van de laatste nieuwtjes.

Het Pauwenplein
De gemeente Ermelo heeft verschillende locaties onderzocht op geschiktheid, uiteindelijk is gekozen voor het Pauwenplein in het centrum van Ermelo. Te midden van de bloembakken staan er inmiddels twee leugenbankjes. Het type bank wijkt af in vergelijking met andere banken die in het centrum staan. De leugenbankjes zijn speciaal ontwikkeld voor ouderen/senioren. Ze hebben een hogere zit en degelijke armsteunen. De banken zijn tevens voorzien van een voetenbalk, waardoor zitten en opstaan voor ouderen wordt vergemakkelijkt.

De gemeente Ermelo laat hiermee opnieuw zien aandacht te hebben voor ouderen, ook als het gaat om verblijven in de openbare ruimte.