Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Op dinsdag 19 augustus starten de werkzaamheden om de verharding van de Waldhoorn op te hogen en de voetbrug en de fiets-voetbrug aan de Kapellekensbaan te vervangen.

Wat gaat er gebeuren.
Eerst worden de bomen en struiken gerooid. Daarna wordt begonnen met het opbreken van de bestrating en het aanpassen en verleggen van de kabels en leidingen van de nutsbedrijven.
Zodra het ondergrondse werk gereed is wordt het terrein verder opgehoogd en wordt de bestrating weer aangebracht.

Werkvolgorde.
Omdat er maar één toegang tot de Waldhoorn vanaf de Hobo is wordt er achter in de Waldhoorn begonnen en wordt er gefaseerd richting Hobo gewerkt. Ten minste de helft van de parkeerplaatsen aan de Waldhoorn blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Het vervangen van de bruggen vindt zoveel mogelijk vanaf de Jachthoorn en de Kapellekensbaan plaats. Het fietsverkeer over de Kapellekensbaan wordt gedurende de werkzaamheden aan de bruggen omgeleid.

Planning.
De planning is om de werkzaamheden voor eind november gereed te hebben.

Ophogen parkeerplaats bij De Vallei

Op dinsdag 19 augustus starten ook de werkzaamheden aan de parkeerplaats aan De Vallei.

Wat gaat er gebeuren.
Eerst wordt de beplanting gerooid. Daarna wordt begonnen met het opbreken van de bestrating, het aanleggen van de nieuwe riolering en het verleggen/aanpassen van kabels van de nutsbedrijven. Zodra het ondergrondse werk gereed is wordt het terrein verder opgehoogd en wordt de bestrating weer aangebracht.

Overlast.
Zodra de werkzaamheden beginnen kan er niet meer geparkeerd worden omdat de parkeerplaats in één keer wordt aangepakt. De particuliere parkeergelegenheid bij de flat van de Traveys zal, mogelijk met enige overlast, zoveel mogelijk bereikbaar worden gehouden.

Planning.
De planning is om de werkzaamheden in de tweede helft van september gereed te hebben.