Vlaamse Overheid

kruispunt Stationsstraat en ringweg

Asse - werkzaamheden ring: aanpassingen kruispunt Stationsstraat en ringweg

Vlaamse overheid

donderdag 14 augustus 2008

Vanaf 19 augustus wordt het kruispunt van de Stationsstraat en de nieuwe ringweg rond Asse tijdelijk afgesloten. Het kruispunt wordt dan aangepast om de doortocht van het zware vrachtverkeer mogelijk te maken. De werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg tussen het station en Vaal bevinden zich momenteel in de laatste fase.

Volgens de huidige planning zullen vanaf 5 september het kruispunt aan de overweg en de aansluiting met de nieuwe ringweg opnieuw opengesteld worden. Ondertussen zullen er wegomleidingen ingesteld worden voor het personenverkeer en voor het zware vrachtverkeer.

Het doorgaand personenverkeer vanuit Brussel zal omgeleid worden vanaf de ring (R0) in Zellik. Automobilisten die van Aalst en Dendermonde naar Brussel willen rijden, zullen via Boekfos, de Parklaan en de Pastinakenstraat naar de Brusselsesteenweg omgeleid worden.

Het zware vrachtverkeer dat vanuit Aalst naar Brussel wil, zal de omleiding via de Huinegem en de nieuwe ringweg richting Brussel moeten volgen. Ook vrachtwagens die van Brussel komen en het centrum van Asse wil bereiken, zullen via de ring en de Huinegem moeten rijden.

De werkzaamheden aan de Brusselsesteenweg tussen het station en Vaal werden hervat op 5 augustus. Tijdens die werkzaamheden, die nog vijfentwintig werkdagen in beslag zullen nemen, zal het doorgaand verkeer ter hoogte van het werkterrein in beide richtingen versmalde rijstroken kunnen gebruiken.

De ringweg zal ondertussen in beide richtingen in dienst blijven. De aanleg van het eerste stuk van de ringweg is gestart in augustus 2007. Nadat in maart 2008 de Assesteenweg en de rotonde aan de Huinegem al in gebruik genomen werden, werd ook het eerste stuk van de ringweg afgewerkt.

Als de weersomstandigheden het toelaten, zouden de werkzaamheden aan de ring rond Asse tegen eind september voltooid moeten zijn.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Ir. Frans Venstermans, Agentschap Infrastructuur, Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant
Tel: 02 257 23 00
Fax: 02 257 23 80
Email: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be