Gemeente Berkelland


Persbericht

Woensdag 19 augustus 2008

Gestolen gewaand beeld 'Eline' veilig opgeslagen bij gemeente Berkelland

Het bronzen beeld 'Eline', waarvan gisteren werd aangenomen dat het was gestolen, ligt veilig opgeslagen bij de gemeente. In het weekend is door onbekenden een poging gedaan om het beeld van de sokkel te halen. Hiervan is bij de politie melding gemaakt. De politie heeft vervolgens de piketmedewerker van de gemeentelijke afdeling Beheer en Onderhoud geadviseerd om het beeld in veiligheid te brengen. De medewerker, die constateerde dat het beeld inderdaad niet meer goed vast zat aan de sokkel, heeft het bronzen kunstwerk van de sokkel verwijderd en veilig opgeslagen.

Deze adequate actie van de politie en de gemeente heeft waarschijnlijk diefstal voorkomen. Door het weekend was deze actie echter gistermorgen nog niet gemeld bij de binnendienstmedewerkers. Ook bij de politie was de 'reddingsoperatie' niet volledig in de rapporten terug te vinden. Daardoor werd er van uit gegaan dat het beeld was gestolen.

De gemeente zal nu bekijken op welke manier het beeld weer 'diefstalveilig' kan worden teruggeplaatst. Het beeld is in 1994 aan de Niessinkkamp in Eibergen geplaats. Het is een kunstwerk van de Nijmeegse kunstenaar Paul de Swaaf.