Ingezonden persbericht


Persbericht

CNV Metaal en Electro (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 19 augustus 2008

------

Eindbod Ferro (Uden) voor een nieuwe CAO ver onder maat

Bonden: Acties lijken het enige antwoord!

Oud-Philips bedrijf Ferro (Uden)(150 werknemers)heeft zijn werknemers een belabberd eindbod gedaan in de laatste onderhandelingsronde voor een nieuwe CAO. Het was stikken of slikken voor de bonden

Het antwoord van CNV BedrijvenBond onderhandelaar Piet Verburg was glashelder: "Dit slikken onze leden niet. En wij laten onze leden niet stikken!"

"Een eindbod dat onder het inflatieniveau ligt en dan ook nog eens opgeknipt wordt in een deel nu en een deel volgend jaar, daar kan geen gezin van bestaan", aldus Gijs Hompe van FNV Bondgenoten.

Daarnaast probeert Ferro ook nog eens de pensioenpremie van werknemers te verhogen. Al met al geen ijzersterke actie van Ferro om te laten zien hoe belangrijk hun werknemers zijn. Juist nu kan Ferro laten zien dat de werknemers hun belangrijkste kapitaal zijn.

Acties lijken dan ook niet ver weg. De bonden zijn duidelijk in hun wensen: 3,5% bij ingang van het CAO contract. En om solidair te zijn met de collega's die niet boven in de loonschalen zitten, willen werknemers een gedeelte van de loonsverhoging in centen in plaats van alles in procenten. Zelfs hier zegt Ferro overigens neen tegen.

Poortactie

Aanstaande donderdag om 6.00 uur organiseren CNV en FNV een eerste poortactie bij Ferro (Frontstraat in Uden).

Tussen de middag zijn er ledenvergaderingen van CNV BedrijvenBond en FNV Bondgenoten.



Ingezonden persbericht