DCMR Milieudienst Rijnmond publiceert online jaarverslagen met Hippo

Overheidsinstantie wil voorbeeld zijn qua duurzaamheid en milieu

Amsterdam / Schiedam, 19 augustus 2008 - De DCMR Milieudienst Rijnmond heeft besloten haar jaarverslagen alleen nog online te publiceren. Hiermee wil de dienst het papierverbruik drastisch verminderen en (overheids)geld besparen. De online publicatie van alle gegevens wordt mogelijk gemaakt door het content management systeem van Hippo.

Jaarlijks werden ongeveer 1500 exemplaren van het jaarverslag van de DCMR geprint. Om zorgvuldiger met het papiergebruik om te gaan, heeft de milieudienst besloten het jaarverslag en andere terugkerende overzichten enkel nog online beschikbaar te maken. Hiermee wil de DCMR een voorbeeld geven voor andere bedrijven en overheidsinstellingen.

De DCMR maakt al sinds eind 2005 gebruik van Hippo CMS voor hun intranet, extranet en verschillende websites. De DCMR heeft voor Hippo gekozen vanwege de mogelijkheden van het CMS en het feit dat Hippo CMS open source-software is. Het CMS biedt een gemakkelijke data-integratie, zodat de jaarverslagen in relatief weinig stappen online zijn te zetten. De flexibiliteit van de software maakt het bovendien mogelijk in de nabije toekomst ook ander materiaal gemakkelijk via internet beschikbaar te stellen.

Jan Heijman, hoofd bureau DIV bij de DCMR Milieudienst Rijnmond: "Door de verslagen op internet te zetten (www.dcmr.nl/jaarverslagen), besparen we zowel energie als geld. We hebben de taak om met beide zo zorgvuldig mogelijk om te gaan en hopen dat veel bedrijven ons voorbeeld volgen."

Tjeerd Brenninkmeijer, algemeen directeur van Hippo: "Als milieudienst heb je bij voorbaat al een voorbeeldfunctie. Het is dus een goede stap dat de DCMR zijn papiergebruik aanpakt en voor deze slimme aanpak kiest. Het Hippo CMS is dusdanig schaalbaar dat in de toekomst ook andere documenten eenvoudig online beschikbaar zijn te maken. De flexibiliteit van ons product zorgt ervoor dat vanuit één bron zowel HTML als een .pdf document kan worden gegenereerd. Hierdoor zal het onnodig afdrukken van verslagen of andere overzichten nog verder afnemen."

Over Hippo
Hippo levert professionele ondersteuning op Open Source software. Hippo CMS en Hippo Portal vereenvoudigen informatiebeheer en distributie van content via verschillende kanalen, zoals internet, intranet, print en e-mail. Hippo participeert sinds jaren in de Apache Software Foundation en speelt een actieve rol bij het opstellen van open standaarden (JSR 283, 286 & 301). Daardoor beïnvloedt Hippo open source-ontwikkelingen en garandeert op die manier ondersteuning en continuïteit van de software. Hippo-oplossingen worden gebruikt door de ANWB, TUI Nederland, Incisive Media (VNUnet.com), SDU, Damen Shipyards, ICTU en ABN-AMRO. Hippo werkt samen met (internationale) partners, waaronder BeValue, Clockwork, Hinttech, Amplexor en Lost Boys.

Ingezonden persbericht