Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst stelt verbod voor motorvoertuigen op een aantal zandwegen in

Enkele voornemens gewijzigd na inspraakreacties

Van 27 mei tot 9 juli jl. heeft de gemeente het plan om een aantal zandwegen af te sluiten voor motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer voor inspraak ter inzage gelegd. Ruim 30 reacties op de plannen zijn aanleiding geweest enkele wijzigingen door te voeren. Naast de reacties op de plannen is door een aantal aanwonenden van andere zandwegen verzocht ook maatregelen op die wegen te treffen. Hier gaan b en w in 2009 mee aan de slag. De gemeente neemt de maatregelen om bestaande problemen als stofoverlast, slechte toestand van de zandweg en overlast door sluipverkeer tegen te gaan.

B en w hebben besloten de volgende wegen af te sluiten voor motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer: . Halle, Neijenkampweg, tussen Nijmansedijk en Stadsedijk . Halle, Schoolpad, tussen Kerkstraat en Pluimersdijk . Halle, zandweg (naamloos) tussen Varsseveldseweg en Spiekermanweg . Hengelo (Gld), Hagendijk, tussen Sarinkdijk en Blekweg . Hengelo (Gld), Wassinkweg, tussen Sarinkdijk en Beunksteeg . Vorden, Bekmansdijk, tussen Kostedeweg en Schuttestraat . Vorden, Enzerinckweg, tussen Ruurloseweg en Wildenborchseweg . Vorden, Giezenkampweg, tussen Mosselseweg en Wildenborchseweg . Zelhem, Hengeloseweg, insteekweg naar huisnr. 60 . Zelhem, Schovenweg, tussen Terborgseweg en Lageweg . Zelhem, Stadsedijk, tussen Brunsveldweg en Nijmansedijk, . Zelhem/Hengelo (Gld), Wisselinkweg/Boeyinkweg, tussen Kolkstuikweg en Heerinkdijk . Zelhem, Priesterinkdijk, tussen Halseweg en Pluimersdijk (tevens uitzondering voor landbouwverkeer)

Daarnaast heeft het college besloten de volgende wijzigingen in de plannen aan te brengen: . Hengelo (Gld), 2e Berkendijk, tussen Rijnweg en Roessinkweg, afsluiten voor motoren in plaats van afsluiten voor motorvoertuigen met uitzondering van bestemmingsverkeer . Zelhem, Zandvoortweg (Meeneweg), tussen Meeneweg 4 (de Boerderij) en de Zandvoortweg, vooralsnog niet af te sluiten maar nader onderzoek naar de (zand)wegenstructuur in de omgeving te houden om vervolgens nieuwe maatregelen uit te werken . Vorden, Bergkappeweg, tussen Schuttestraat en Bekmansdijk: naast de uitzondering voor bestemmingsverkeer wordt hier ook het landbouwverkeer uitgezonderd

De afsluiting van de wegen gebeurt door verkeersborden en wordt binnenkort uitgevoerd.

Hengelo (Gld), 19 augustus 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --