Gemeente Bronckhorst

B en w komen met maatregelen tegen verkeersoverlast Keijenborgseweg en Oude Kruisbergseweg Velswijk

Aanwonenden van de Keijenborgseweg en Oude Kruisbergseweg in Velswijk ondervinden overlast van het verkeer dat deze wegen gebruikt. De verkeersdrukte, gereden snelheden en hoeveelheid vrachtverkeer veroorzaken de overlast. Verkeerstellingen van de gemeente hebben uitgewezen dat de wegen drukker zijn dan wenselijk is en de snelheden te hoog zijn. Om te komen tot goede maatregelen heeft de gemeente via informatieavonden en een enquête overlegd met betrokken bewoners. B en w willen naar aanleiding van de uitkomsten nu de volgende maatregelen uitvoeren: . opheffen voorrangskruising Keijenborgseweg, uitgezonderd het kruispunt Keijenborgseweg en Oude Kruisbergseweg . aanpassen vormgeving talud plateaus
. verwijderen versmallingen en deze vervangen door een plateau . verwijderen rechtsafstrook N316

Met deze maatregelen wordt de snelheid op zowel de kruisingsvlakken als de wegvakken verlaagd en wordt het voor het doorgaande verkeer minder aantrekkelijk de route te rijden. Inwoners kunnen binnenkort op de plannen reageren.

Hengelo (Gld), 19 augustus 2008

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --