Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

'Voor mij geen stucwerk aan de wand'
Makelaarsvereniging lanceert Amsterdamse volkszanger met smartlappenalbum over hoofdstedelijke huizenmarkt

De Makelaarsvereniging Amsterdam (MVA) schakelt volkszanger Nico Meijer in om de gevaren op de Amsterdamse huizenmarkt onder de aandacht te brengen. Het album 'Alle drie onroerend goed!' vol Hazes covers over rotte funderingen, erfpacht, scheurende muren en torenhoge kosten is vanaf vandaag verkrijgbaar bij ruim 500 makelaars in de regio groot Amsterdam. Ook is er op www.nicozingt.nl onder meer een heuse videoclip te zien van de single 'Voor mij geen stucwerk aan de wand'.

Uit onderzoek is gebleken dat ruim 60% van de mensen die in Amsterdam een huis koopt, dit zonder aankopende makelaar doet. De unieke samenwerking tussen de MVA en Meijer is bedoeld om anderen te behoeden voor het leed dat Meijer aan den lijve ondervond na de catastrofale miskoop van een huis in de binnenstad.

Als uitlaatklep voor zijn frustratie begon Meijer nieuwe teksten op bekende Hazes deuntjes te schrijven en werd 'ontdekt' door de Makelaarsvereniging Amsterdam. "Het lanceren van een artiest is wellicht een vreemde nevenactiviteit voor een groep makelaars." Zegt Pieter-Joep van den Brink, voorzitter van de MVA. "Maar Nico is de perfecte spreekbuis om het belang van een aankopende makelaar onder de aandacht brengen."

"Met een ongetraind oog en gebrekkige kennis van zaken als erfpacht en splitsing zie je de gevaren van je aankoop zo over het hoofd. Ik moest de ene na de andere verbouwing doen en mocht vervolgens niet splitsen. Mijn droomhuis veranderde voor mijn ogen in een nachtmerrie." Zegt de 48-jarige Meijer.

Voor de toekomst hebben Meijer en de MVA grootse plannen: "We hopen op een hit! De single wordt geplugd bij alle grote radiostations. Ook zijn we in gesprek met het Jordaanfestival en praten we met verschillende lokale zenders over een reality soap. Iedereen moet Nico's zielenroerselen horen. De aankoop van een huis is zo'n mooi moment. Dat mag absoluut geen smartlap worden." Aldus Van den Brink.

Amsterdam, 19 augustus 2008.

(Einde persbericht)

Over Nico Meijer
Nico Meijer werd op 2 januari 1960 geboren in Amsterdam-West. Al vroeg was Nico's liefde voor het levenslied geboren: zijn oom trad regelmatig op met een Johnny Jordaan repertoire en Nico ging steevast mee als geluidstechnicus. Van zelf optreden kwam het echter nooit vanwege een drukke baan bij de plantsoenendienst.?? Zomer 2006 kocht hij zonder makelaar van zijn zuurverdiende spaargeld een eigen huis in de Jordaan. We kunnen er kort over zijn: dat had hij beter niet kunnen doen.

Over de MVA
De Makelaarsvereniging Amsterdam is de beroepsorganisatie van ruim 500 makelaars o.g. in de regio Groot Amsterdam. Sinds 1877 is de MVA niet alleen een kwaliteitskeurmerk, de organisatie is ook verantwoordelijk voor de belangenbehartiging van de makelaars, voorziet hen van alle relevante informatie binnen de onroerend goed wereld en biedt hen onder andere bijscholing in de vorm van praktijkgerichte seminars.

------

Contactpersonen (niet ter publicatie):
-Jesse Ridder, pr-manager Nico Meijer: 06-26248542 -Pieter-Joep van den Brink, voorzitter MVA: 06-50208207


---- --