Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Eerste Cloud Computing Center Benelux met Red Hat virtualisatie

Amersfoort, 19 augustus 2008 --- De infrastructuur van het eerste Cloud Computing Hosting Center voor België, Nederland en Luxemburg is gebaseerd op het Linux-besturingssysteem en virtualisatiesoftware van Red Hat.

Het Cloud Computing Center, op basis van de 'Blue Cloud'-technologie van IBM, wordt door iTricity, aanbieder van OnDemand IT Capacity Services, gebruikt voor het hosten van computerinfrastructuren voor haar klanten.

Cloud Computing is een opkomend model waarin gebruikers via het internet op elke willekeurige locatie ter wereld toegang kunnen krijgen tot hun applicaties. Dankzij een vereenvoudigde gebruikersinterface wordt de infrastructuur die de applicaties ondersteunt, transparant gemaakt voor de gebruikers. Op basis van automatische provisionering kan er op elke gewenst moment extra ICT-capaciteit worden toegewezen. iTricity biedt de Cloud Computing Service aan voor een vast bedrag per maand of een variabel bedrag afhankelijk van het gebruik.

iTricity heeft gekozen voor virtualisatiesoftware van Red Hat, de belangrijkste leverancier van open source oplossingen. 'We kiezen voor partijen die toonaangevend zijn in de markt', aldus Martijn van Zoeren, commercieel directeur van iTricity. Van Zoeren: 'Voor Linux open source is er voor ons maar één partij, en dat is Red Hat. Het is een betrouwbare partner met robuuste oplossingen. We werken samen met Cisco voor het netwerk, IBM voor de hardware en 'Blue Cloud'-technologie, KPN voor het dataverkeer en housing en Red Hat voor virtualisatie. Dat maakt het tot een uniek en robuust product.'

'Red Hat neemt het voortouw op het gebied van open source viritualisatieoplossingen. Deze oplossingen bieden wat proprietary producten niet bieden: open standaarden, ondersteuning van meerdere aanbieders en flexibiliteit", concludeert Paul Cormier, President Products and Technology bij Red Hat. Volgens recent onderzoek door Network Management en NetQoS onder meer dan 100 IT-professionals tijdens de Interop conferentie, blijkt dat 51 procent van de ondervraagde personen op dit moment virtualisatie gebruikt. Verwacht wordt dat dit binnen twee jaar zal toenemen tot 83 procent. 'We verwachten dat Red Hat Virtualisatie een open source oplossing is die gaat domineren in de softwarevirtualisatiemarkt', aldus Cormier.

Organisaties zijn verheugd met de nieuwe Cloud Computing services. Red Hat-klant Sportlink is een gebruiker van het eerste uur bij iTricity. 'De nieuwe service garandeert dat we alleen betalen voor de resources die we ook echt gebruiken. Desondanks hebben we de flexibiliteit om snel extra resources in te zetten als we die nodig hebben', aldus Jos Swart, managing director bij Sportlink.

De Clouds worden door iTricity verhuurd voor een vast of voor een variabel bedrag per maand, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. De Clouds worden op basis van 24x7 beheerd door een ISO27001 gecertificeerde operatie. Door de reeds jarenlange ervaring met OnDemand Computing en procesmatig beheer, zijn zij in staat om Clouds aan te bieden, die compliant zijn aan regelgevingen die gelden binnen specifieke marktsegmenten en/of branches. Naast de Cloud-functie kan ook worden geopteerd voor extra compliancy-mogelijkheden op het gebied van beheer en Self Service Portal voor online provisionering. Bij dat laatste kan de gebruiker zelf actie ondernemen om de indeling van de Cloud te vergroten of te verkleinen.

Over Red Hat, Inc.
Red Hat staat wereldwijd aan de top als leverancier van open source oplossingen. Naast het hoofdkantoor in het Amerikaanse Raleigh (NC) heeft Red Hat ruim 50 vestigingen over de hele wereld. De organisatie biedt hoogwaardige en betaalbare technologie met haar besturingssysteemplatform, Red Hat Enterprise Linux. Het platform wordt gecombineerd met applicaties en management en Service Oriented Architecture (SOA) oplossingen, waaronder de JBoss Enterprise Middleware Suite. Red Hat biedt haar klanten wereldwijd ondersteuning, training en consultancy via hooggekwalificeerde partners. Achter de software van Red Hat schaart zich een grote community met meer dan 100.000 zogeheten communicators. CIO's hebben Red Hat in het CIO Insight Magazine Vendor Value-onderzoek voor de vierde maal op rij verkozen als meest gewaardeerde leverancier van enterprise software. Kijk voor meer informatie op: www.redhat.com

Over iTricity
iTricity is een OnDemand IT Capaciteit Leverancier voor enterprise klanten, die gebaseerd is op marktconforme standaarden. De diensten worden betaald op basis van werkelijk gebruik. iTricity is in staat om multi-site clouds te bieden die voldoen aan regelgeving. De klant koopt een pool van IT resources, die door middel van een portal zelf kan worden ingedeeld. iTricity beheert de onderliggende IT-infrastructuur en draagt zorg voor de 24x7 service organisatie. iTricity is onderdeel van het European Compliance Office. Het ECO is de holding waar ook GlidePath (24x7 ISO27001 gecertificeerd beheer) toe behoort.