Ingezonden persbericht


Aladdin HASP SRM ondersteunt nu ook Java

Vernieuwde Software Rights Management-oplossing omvat beter geheugensleutelbeheer en updatedistributie

IJsselstein, 19 augustus 2008 â¤* Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging, lanceert de nieuwe versie van Aladdin HASP SRM(TM). Versie 3.500 van de kopieerbeveiligingssoftware van Aladdin omvat verbeterde beveiliging en gebruiksgemak, en automatische file-wrapping voor Java-applicaties. Aladdin HASP SRM is de eerste geïntegreerde software- en hardwarematige oplossing voor kopieerbeveiliging en licentieverlening.

Door middel van krachtige encryptie biedt de HASP SRM Java Envelope geavanceerde bescherming voor Java Archive-bestanden (JAR). De Aladdin-oplossing beschermt bovendien bedrijfskritische applicaties tegen reverse engineering op class-niveau. HASP SRM Java Envelope pakt binnen enkele minuten automatisch Java-applicaties in. De kopieerbeveiliging doet dit zonder de broncode aan te passen.

Java is een cross-platformomgeving op basis van direct uitvoerbare code. Dit maakt Java gevoelig voor reverse engineering. De Envelope-beveiliging van Aladdin is essentieel om het intellectuele eigendom van Java-applicaties te beschermen. De gebruiker van de HASP SRM Java Envelope hoeft een Java-bestand niet te converteren naar een ander formaat om deze software- en hardwarematig te kunnen vergrendelen. Dit in tegenstelling tot de meeste andere Software-DRM-oplossingen. HASP SRM versie 3.50 is het enige automatische file-wrapping-systeem dat zowel hardware- als softwarematige beveiliging ondersteunt.

'Aladdin wil graag alle grote ontwikkelomgevingen en besturingssystemen ondersteunen. De nieuwste versie van HASP SRM is het tastbare gevolg van deze ambitie', zegt Laila Arad-Allan, vicepresident Software Digital Rights Management van Aladdin Knowledge Systems. 'Java-applicaties worden regelmatig gebruikt in mobiele telefoons en apparaten met smartcards. Daarnaast is Java vaak de basis voor software van medische apparatuur, betaalzuilen van parkeergarages, webcamera's en games. Het wijdverspreide gebruik van Java vergroot de risico's voor leveranciers van deze producten. Hierdoor is de bescherming van intellectueel eigendom een absolute noodzaak voor applicaties die zijn gemaakt op het Java-platform.'

HASP SRM versie 3.50 biedt softwareontwikkelaars verbeterde veiligheid. Zo beschikt de software over kloondetectie voor softwarelicenties, wat de inkomsten van bedrijven beschermt. Wanneer een softwareleverancier een gekopieerde of valse versie van zijn licentie signaleert, kan hij ervoor kiezen de software te blokkeren. De blokkering is op te heffen als de gebruiker de leverancier benadert voor een eigen officiële licentie.

Prijzen en beschikbaarheid
Aladdin HASP SRM versie 3.50 is per direct beschikbaar en verkrijgbaar via het wereldwijde netwerk van Aladdin-vestigingen en geautoriseerde HASP-leveranciers. De HASP SRM Developer Kit is gratis te downloaden. De prijzen voor hardware- en softwarematige Protection Keys en productactivering verschillen per type en aantal. Bestaande HASP SRM-klanten kunnen gratis upgraden via: www.aladdin.com/support/hasp-srm/hasp_srm_v3_50.aspx. De HASP SRM Java Envelope is te downloaden via www.aladdin.com/support/hasp-srm/vendor.aspx.

####
Over Aladdin HASP
De Aladdin HASP-serie van Software-DRM-producten is wereldwijd de eerste keus van software-uitgevers. HASP voorziet softwareontwikkelaars van krachtige oplossingen voor de bescherming, licentiëring en distributie van software. Hiermee kunnen zij hun intellectuele eigendom beschermen, meer klanten bereiken door uitbreiding van licentiemodellen en inkomsten laten stijgen door het illegaal kopiëren van software te voorkomen. Zie ook www.aladdin.com/HASP.

Over Aladdin
Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), is wereldwijd leverancier van oplossingen voor internet- en softwarebeveiliging. Aladdin-klanten, variërend van softwareleveranciers tot en met bedrijven in uiteenlopende sectoren, profiteren van een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content. De Aladdin-oplossingen beschermen applicaties, internetgebruik en -toegang en bedrijfsinformatie, en sttimuleren de productiviteit. Het Benelux-hoofdkantoor van Aladdin is gevestigd in IJsselstein.