Ingezonden persbericht


Micha Klein en Jean-Marc van Tol ontwerpen exclusief voor Spore een wezen

Computerkunst-en Veejay pioneer en Fokke & Sukke tekenaar laten creativiteit los op EA's nieuwe game Spore

Schiphol-Rijk, 19 augustus 2008 ­ Speciaal voor de nieuwste game Spore van Electronic Arts hebben Micha Klein, Computerkunst- en Veejay pioneer en Jean-Marc van Tol, één van de tekenaars van Fokke en Sukke, zich uitgeleefd op het creëren van een Spore-wezen. In deze revolutionaire game staan evolutie, het opzetten van stammen, creëren van werelden en het verkennen van het universum centraal.

Micha Klein creëerde 'Flower Child', een wezen afkomstig uit een apart geslacht. "Zijn voorouders begonnen een uniek evolutionair experiment. Ze gingen een één ­ tweetje aan met de plantenwereld en zodoende leeft 'Flower Child' nu op licht en heeft hij het zachtzinnige karakter van een lentebloem. Hij doet geen vlieg kwaad, is zachtaardig, wijs, gezellig en heeft humor."

Fokke en Sukke tekenaar Jean-Marc van Tol ontwikkelde 3 wezens waaronder 'Tsriop', een vreemd insect-achtig beest. De Tsriop jaagt alleen. Hij wacht tot zijn prooi binnen bereik is en overvalt ze door hen met zijn achterste onder te spugen. Daarbij heeft hij een ongewoon goed gehoor. "Spore wordt een enorme hit! Het doet een beroep op je creativiteit. Je voelt je God en niet alleen in het diepste van je gedachte. Jij maakt je eigen wereld: dat is toch iets iedereen eigenlijk wil?"

Pien Ooms, senior productmanager Spore bij Electronic Arts: "Het is ongelooflijk hoe creatief iedereen nu al bezig is met Spore. Met Spore kun je de meest uiteenlopende dingen maken en je verbeelding de vrije loop laten. Ik heb niet alleen wezens, maar ook aardbeien en stoelen voorbij zien komen. Doordat je verschillende creatiegereedschappen tot je beschikking hebt kun je bijna elk aspect van het universum aanpassen, bijvoorbeeld voertuigen, gebouwen, ruimteschepen en natuurlijk wezens."

Bekijk de creaties van Micha Klein en Jean-Marc van Tol op Sporepedia, www.sporepedia.com op de website van Pride PR, www.pridepr.nl (persberichten) of via YouTube/Flickr:

Micha Klein: http://nl.youtube.com/watch?v=eTvGcIwVcOA en http://eu.spore.com/sporepedia/view.cfm?id=500008544499&back=sp voor Flower Child Jean-Marc van Tol: http://www.flickr.com/photos/29630606@N05/ en bekijk Snorvogel, Tsriop en Trompetier Spore creatures: Via www.pridepr.nl of opvraagbaar via ea@pridepr.nl

###

Over Spore
Spore is je eigen persoonlijke heelal in een kleine ruimte. In dit heelal kun je leven creëren en laten ontwikkelen, stammen oprichten, beschavingen bouwen en zelfs hele werelden vormgeven. In Spore heb je een verscheidenheid aan middelen tot je beschikking om bijna elk aspect van jouw heelal aan je wensen aan te passen: schepsels, voertuigen, gebouwen en zelfs ruimteschepen. Spore is een spel voor één speler, maar jouw creaties en die van andere spelers worden automatisch gedeeld tussen jouw heelal en dat van hen, zodat er een grenzeloos aantal werelden is om te ontdekken en in te spelen.

Spore bestaat uit vijf fases, waarvan elk overeenkomt met een evolutiefase: cel, schepsel, stam, beschaving en ruimte. Elke fase biedt verschillende uitdagingen en doelen. Je kunt ervoor kiezen om met de celfase te beginnen en een bescheiden dier uit te laten groeien tot een diersoort met een bewustzijn. Of je kunt beginnen met de oprichting van stammen of beschavingen op meerdere planten. Je mag zelf bepalen wat je in je eigen heelal doet.

De versie van het spel voor zowel de pc als de Macintosh biedt de volledige ervaring van cel tot ruimte en heeft editors om schepsels, gebouwen en voertuigen mee te ontwerpen.

Bezoek voor meer informatie de website van Spore op www.spore.com.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), hoofdkantoor in Redwood City, Californië, is koploper op het gebied van interactieve amusementssoftware. Het bedrijf is opgericht in 1982 en ontwikkelt, publiceert en verspreidt wereldwijd interactieve software voor videogamesystemen, computers, draadloze toestellen en het internet. Electronic Arts brengt zijn producten uit onder vier merknamen: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 had EA een opbrengst van $3,09 miljard en had 24 titels die meer dan 1 miljoen keer werden verkocht. De homepage en gamesite van EA zijn te vinden op www.electronicarts.nl EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG en POGO zijn handelsmarken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van de respectievelijke eigenaren. Meer informatie over de producten van EA en volledige persberichten zijn te vinden op http://info.ea.com.

Perscontact:

Eline Mellink & Robbert Minderhoud
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl