Ingezonden persbericht


19 augustus 2008

ondanks aanzienlijk gestegen brandstofkosten

Winst tweede kwartaal Malaysia Airlines 8.2 miljoen euro (RM 40 miljoen)

Malaysia Airlines heeft na afsluiting van het tweede kwartaal op 30 juni jl. voor het achtste achtereenvolgende kwartaal een winst behaald. De kwartaalwinst van 8.2 miljoen euro is een direct gevolg van de 7% gestegen omzet per gevlogen kilometer (RASK) t.o.v. het eerste kwartaal in 2008.

De totale omzet steeg met 8% naar 771 miljoen euro (RM 3,78 miljard). Van de behaalde kwartaalwinst bedraagt de operationele winst 6.9 miljoen euro (RM 34 miljoen). Een positief resultaat, gelet op het traditioneel moeilijke tweede kwartaal in samenhang met de aanzienlijk gestegen brandstofkosten. Voor de eerste zes maanden van het dit financiële jaar rapporteert Malaysia Airlines een nettowinst van 32.7 miljoen euro (RM 160 miljoen).

Dato' Idris Jala, CEO Malaysia Airlines; "Ik ben verheugd dat we het tweede kwartaal wederom met een winst hebben afgesloten, juist in de meest moeilijke periode waar de luchtvaartindustrie ooit voor heeft gestaan. De dit jaar genomen noodzakelijke maatregelen t.a.v. kostenbesparingen en capaciteitoptimalisatie, hebben hun effectiviteit bewezen."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de marketing afdeling van Malaysia Airlines op telefoonnummer: 020-5216282 of met Ocky Wiemeyer / Ilse Hage van Improve Communication Network: Telefoon: 020-7155330. E-mail: ocky@improve-network.com


---- --