Ingezonden persbericht


Persbericht

Capital ID opent Noord-Amerikaanse vestiging

Zwolle, 19 augustus 2008 -- Capital ID, specialist in marketing operations management (MOM), kondigt uitbreiding van haar onderneming aan. Het bedrijf heeft aan de Zuid-Californische 'Technology Coast' van Noord-Amerika een kantoor geopend. Duncan Houldsworth is aangesteld als Vice President, Commercial Operations North America.

Na een lange zoektocht is Capital ID verheugd de aanstelling van Duncan Houldsworth bekend te maken. Houldsworth zal de Noord-Amerikaanse onderneming aansturen vanuit Californië. Houldsworth: "Capital ID heeft jarenlange ervaring met het leveren van innovatieve marketing operations software aan vele Europese en internationale klanten. Nu is het mijn taak om deze lijn door te trekken naar de Verenigde Staten, met het leveren van nieuwe functionaliteiten en aanboren van klanten."

Houldsworth heeft belangrijke kennis opgedaan op het gebied van bedrijfsontwikkeling en management bij marketing dienstverlenende en technologische bedrijven als Experian en Alterian. De afgelopen drie jaar heeft hij bij het onderzoeksbureau Information Resources Inc. (IRI) gewerkt, waar hij verantwoordelijk was voor het analytische technologische onderzoek. Houldsworths expertise ligt in het combineren van marketingkennis met ICT oplossingen. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Warwick, Groot-Brittannië. In december 2008 verwacht hij af te studeren aan de "The Kellogg School of Management van Northwestern University's Executive MBA programma."

Duncan Houldsworth: "Ik was direct geïntrigeerd door Capital ID's unieke en dynamische omgeving. Kenmerkend is dat het bedrijf ongekende functionaliteit en inzage biedt aan klanten en partners. Met zijn professionele, klantgeoriënteerde benadering en vooruitstrevende technologie levert Capital ID per definitie unieke oplossingen aan de Noord-Amerikaanse marketeers. De levenscyclus van marketing operations wordt in alle stadia beter ondersteund."

Nieuw kantoor
Het nieuwe kantoor is gevestigd in de omgeving van Irvine, Zuid-Californië. Luke McKeever, CEO bij Capital ID, stelt: "We hebben gekozen voor deze locatie, omdat het dicht bij het technologische centrum van de westkust ligt. Dit biedt toegang tot vaardigheden en talenten die we nodig hebben om ons als een toonaangevende leverancier te vestigen. Onder Duncan's leiding verwachten wij succesvolle jaren in de Verenigde Staten. Het is het juiste moment voor bedrijven om te investeren in marketing operations technologie; de markt vlakt af, bedrijven moeten in staat zijn om marketing activiteiten te meten en te beheren. Wij zijn ervan overtuigd dat onze software, ID manager, Noord-Amerikaanse bedrijven de middelen biedt om uit te blinken."

Over Capital ID
Capital ID richt zich op het automatiseren van marketingcommunicatie. Met de eigen ontwikkelde software genaamd 'ID manager' is Capital ID marktleider in Nederland op het gebied van marketing operations management (MOM) en digital asset management (DAM). Daarnaast biedt het bedrijf diensten op het gebied van e-commerce en online marketing. Tot het klantenbestand van Capital ID behoren onder andere Randstad Holding, Starbucks, ABN Amro, Rabobank, USG People, Vedior, SNS Bank en BCC. Capital ID wordt geleid door Luke McKeever (CEO), Dennis Steen (CMO) en Andréy Prins (CTO). Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwolle, met kantoren in Bath, Groot Brittannië, en Irvine, Californië. Voor meer informatie zie www.capitalid.nl.
---

Capital ID BV - e-mail: info@capitalid.com - internet: www.capitalid.com

Voor redactionele informatie of foto van Duncan Houldsworth: Influx PR - Marleen Lassche - tel: 055 3663034 - e-mail: marleen@influx-pr.com Of Capital ID - Dennis Steen - tel: 06 51420626 - e-mail: d.steen@capitalid.nl