Ingezonden persbericht


Exclusief in Revu: Amsterdamse werkte voor inlichtingendiensten én criminelen

Het dubbelspel van Malika K.

AMSTERDAM - Internationale inlichtingendiensten en criminelen maken jacht op de 32-jarige Malika K., een Nederlandse infiltrante die aan de verkeerde kant van de streep belandde, en die tijdens haar werk voor inlichtingendiensten uitgroeide tot een makelaar in criminele betrekkingen. De Amsterdamse van Marokkaanse afkomst wordt ervan verdacht vanuit haar standplaats Dubai internationale drugstransporten te financieren en te faciliteren, onder meer van Nederlandse XTC-handelaren.

Volgens ruwe schattingen ging er de afgelopen jaren meer dan 100 miljoen euro door haar handen. Onder haar leiding kwam er een zwarte geldstroom uit de wapenhandel uit het Midden-Oosten op gang. Vele criminelen lieten hun traditionele witwasadressen in de steek voor Malika K.. Pas in het najaar van 2007 kregen de inlichtingendiensten lucht van haar dubbelrol.

Pogingen om haar eerder dit jaar aan te houden mislukten. Malika K. wordt gezocht voor witwassen, fraude, heling, brandstichting, ontvoering en het opdracht geven voor liquidatie.

Revu dook de afgelopen maanden in de merkwaardige geschiedenis van deze Marokkaanse Mata Hari, die ook nog eens relaties aanknoopte met de mannen en vrouwen rond het omstreden investeringsfonds Palm Invest. De oprichters van dit fonds zitten sinds januari in voorarrest op verdenking van onder meer verduistering en oplichting.

In editie 34 van Revu het exclusieve verhaal over de dubbelrol van Malika K. Het nummer ligt vanaf woensdag 20 augustus in de winkel.