Ingezonden persbericht


Fujitsu Siemens Computers introduceert nieuwe familie business notebooks

De ESPRIMO Mobile M Series biedt topprestaties en combineert de nieuwe Intel® Centrino® dual-processortechnologie met een grote betrouwbaarheid en een nieuwe design

Maarssen, 19 augustus 2008 - Fujitsu Siemens Computers brengt een nieuwe serie ESPRIMO Mobile M notebooks op de markt. Betrouwbaarheid, gegevensbeveiliging en gebruiksvriendelijkheid zijn de belangrijkste criteria voor zakelijke gebruikers die hun volgende notebook kiezen, zegt een studie* van TNS Infratest in opdracht van Fujitsu Siemens Computers. Deze uitkomst heeft een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de nieuwe ESPRIMO Mobile notebooks die Fujitsu Siemens Computers op de markt brengt. Ze kenmerken de ESPRIMO Mobile-lijn, die de nieuwe Intel® Centrino® dual-processortechnologie combineert met een totale mobiele connectiviteit en een schat aan gebruiksvriendelijke functies.

Het eerste model van de nieuwe familie dat gelanceerd wordt, de ESPRIMO Mobile M9410, introduceert de stabiele behuizing en de cover van sterk magnesium die alle ESPRIMO Mobile-notebooks buitengewoon robuust maken. Een schoksensor beschermt de vaste schijf tegen klappen en stoten. Het knoeibestendig toetsenbord voorkomt schade door gemorste vloeistoffen en is gemakkelijk schoon te maken.

Functies zoals een TPM-module en een Smartcard-lezer garanderen een grote veiligheid, omdat deze verhinderen dat onbevoegden toegang krijgen tot kostbare gegevens. DeskView Data controleert de goede werking van het systeem, zorgt voor regelmatige updates van de systeemwaarden en geeft de mogelijkheid om back-ups van gegevens te maken vóór kritieke situaties ontstaan.

Meer flexibiliteit: modulaire accessoires en verwisselbare componenten

Een hele reeks innovatieve functies maakt de nieuwe ESPRIMO Mobile-notebooks van Fujitsu Siemens Computers verbazend flexibel voor mobiel gebruik, ook zonder stopcontacten en netwerkkabels.

Net als de andere leden van de familie heeft de ESPRIMO Mobile M9410 een totale connectiviteit: ingebouwd snel UMTS, WLAN en Bluetooth (optie) geven met een klik toegang tot e-mail, web conferencing en VOIP, zodat de trein, de luchthaven en zelfs het strand in een kantoor met een volledige connectiviteit veranderen.

Ook de modulaire accessoires maken het leven gemakkelijker. Fujitsu Siemens Computers garandeert dat alle modules compatibel zijn met alle modellen van de ESPRIMO Mobile Series en de CELCIUS H mobiele werkstations, met inbegrip van de poortreplicator, de netadapter en slotcomponenten zoals een DVD-station, een tweede batterij en een tweede vaste schijf.

Dit betekent dat gebruikers die een lange batterijduur nodig hebben en dus hun tweede batterij meenemen, gewoon een DVD-station van een collega kunnen lenen wanneer ze multimedia functies willen gebruiken. De onderlinge verwisselbaarheid is gegarandeerd. Een ander goed idee zit binnenin de ESPRIMO Mobile: de modulaire schijfstations hebben een slimme vergrendeling, zodat ze stevig op hun plaats blijven en toch gemakkelijk vervangen kunnen worden.

Met de introductie van de ESPRIMO Mobile M-familie verrijkt Fujitsu Siemens Computers zijn mainstream zakelijke notebooks met exclusieve functies die vroeger alleen op luxemodellen te vinden waren. De ESPRIMO Mobile M heeft een stabiele levenscyclus van 12 tot 18 maanden en is dus een goede investering voor de IT-aankoopdienst, ook omdat alle modellen geconfigureerd en aangepast kunnen worden voor individuele vereisten. Bovendien zijn de notebooks van de ESPRIMO Mobile-familie uitgerust met de nieuwste Intel® vPro(TM)-technologie en kunnen gebruikers deze op afstand beheren. Wanneer een gebruiker technische ondersteuning nodig heeft, kan een beheersteam de notebook via een draadloze verbinding bereiken - een detail dat zakelijke gebruikers een extra concurrentievoordeel geeft.

Harmonie van vorm en functie: nieuw productdesign voor alle modellen

De krachtige prestaties van de ESPRIMO Mobile-notebooks wordt aangevuld door een nieuw productdesign van Fujitsu Siemens Computers - de nieuwe designtaal die onder het motto "looks good and works well" voor alle zakelijke producten van het merk gebruikt wordt. Het designprincipe met "core & shell" is intuïtief: alle interfaces, aansluitingen en kaartlezers zijn in edel zwart uitgevoerd, terwijl de antracietgrijze cover en behuizing een lust zijn voor het oog.

"Met de ESPRIMO Mobile M Series en de andere leden van de familie presenteren wij een gamma notebooks dat zakelijke klanten een overtuigende oplossing biedt voor al hun professionele noden - een buitengewone mobiliteit en een volwaardig alternatief voor een desktop," zegt Armin Kumpf, Senior Director for Business Mobiles bij Fujitsu Siemens Computers. "De ESPRIMO Mobile-notebooks voldoen aan de vereisten van ondernemingen die een specifieke mobiliteitsstrategie toepassen, vergemakkelijken het werk van personeel en verbeteren de mobiliteit en de efficiëntie."

De ESPRIMO Mobile M9410 is vanaf half augustus verkrijgbaar. Prijzen vanaf 999 euro. In de volgende weken worden nog meer leden van de ESPRIMO Mobile-familie gelanceerd.

Preview: de ESPRIMO Mobile-familie van Fujitsu Siemens Computers

De ESPRIMO Mobile M9410 - vanaf half augustus verkrijgbaar

De ESPRIMO Mobile M9410 is een Business Notebook zonder compromissen. Dit is een echte allround machine: krachtig, stevig en betrouwbaar. Het scherm van 14.1" garandeert een groot gebruiksgemak, zowel thuis als op kantoor of mobiel.

De ESPRIMO Mobile U9210 - binnenkort verkrijgbaar

De ESPRIMO Mobile U9210 is een ultraportable Business Notebook voor zakenmensen die altijd in contact moeten blijven. Met zijn scherm van 12.1" en minder dan 2 kg gewicht, is hij ideaal voor mobiel gebruik. De Intel® Centrino® dual-processortechnologie en de facultatieve ingebouwde snelle UMTS garanderen schitterende prestaties.

De ESPRIMO Mobile D9510 - binnenkort verkrijgbaar

De ESPRIMO Mobile D9510 is ontworpen als een volwaardig alternatief voor een desktopcomputer. Met zijn scherm van 15.4" en ergonomisch toetsenbord met touchpad en touchstick, is hij even gebruiksvriendelijk op kantoor als onderweg. Dankzij ingebouwd snel UMTS wordt hij een volledige mobiele werkplek. Naast de vele extra's heeft de ESPRIMO Mobile D9510 een uitstekende connectiviteit, met ingebouwde seriële en parallelle interfaces.

De ESPRIMO Mobile X9510/X9525 - binnenkort verkrijgbaar

De ESPRIMO Mobile X9510 is perfect voor power users die op elk moment de hoogste productiviteit en connectiviteit verwachten.

Zijn krachtig scherm van 15.4" en grafische output van topniveau, gecombineerd met een facultatieve NVIDIA-grafische kaart, voldoen aan de hoogste vereisten op het vlak van beeldkwaliteit en prestaties. De ESPRIMO Mobile V series is een ideale partner voor meer complexe systeemtoepassingen, zoals professionele beeldverwerking, die te zwaar kunnen zijn voor een standaard grafische kaart.

De productdetails en de technische gegevens van deze modellen zijn online beschikbaar op http://www.fujitsu-siemens.com/products/mobile/notebooks/index.html.

*"Mobility today - trends, opportunities, challenges. A Fujitsu Siemens Computers survey in 8 countries", in het voorjaar van 2008 uitgevoerd door TNS Infratest


- Einde -

Over Fujitsu Siemens Computers:

Fujitsu Siemens Computers is de toonaangevende Europese IT-fabrikant en de marktleider in Duitsland. Met zijn strategische nadruk op innovatieve mobiliteit en producten, diensten en oplossingen voor dynamische datacenters, levert het bedrijf een uniek assortiment van producten en diensten, van notebooks en desktops tot servers en oplossingen en diensten voor de IT-infrastructuur. Fujitsu Siemens Computers is aanwezig op alle belangrijke markten van Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Zijn dienstendivisie is in 170 landen actief. Het bedrijf doet zijn voordeel met de globale samenwerking en het innovatievermogen van zijn twee aandeelhouders, Fujitsu Ltd. en Siemens AG. De nadruk ligt op de specifieke vereisten van de klanten, van grote tot kleine of middelgrote ondernemingen of privégebruikers. Fujitsu Siemens Computers is lid van het United Nations Global Compact Initiative.

Voor meer informatie over sociaal verantwoord ondernemen, bezoekt u: <:blocked::http:/>www.fujitsu-siemens.nl. Hier vindt u ook ons videoplatform met nieuws en achtergrondinformatie. Voor beeldmateriaal bezoekt u de fotoserver: <:http:>http://www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver.

PR-contactpersonen:

Christiene Bouwens

Manager Marketing Communicatie

Tel : +31 (0)346 - 598 794 / +31 (0)6-533 86 091

Telefax: +31 (0)346-550152

E-mail : <:blocked::mailto:christiene.bouwens>christiene.bouwens@fujitsu-siemens.com

Marenthe de Nijs

PRima!

Tel:+31 (0)172 - 479913 / +31 (0)6-1850 1806

Telefax: +31 (0)172-479607

E-mail: <:blocked::mailto:marenthe>marenthe@primacommunicatie.nl