Ingezonden persbericht


persbericht

Nederlandse bedrijven werven steeds meer Duitse vakmensen

Steeds meer Nederlandse bedrijven zoeken gekwalificeerde vakmensen in Duitsland. De meestal goed opgeleide Duitsers beschikken over de noodzakelijke vakkennis die Nederlandse werknemers te kort komen, stelt de Nederlands-Duitse Handelskamer.

"Vooral bij technische beroepen wordt in Nederland aan de opleiding soms te weinig aandacht besteed" stelt een woordvoerder van de Handelskamer. Met name technische ondernemingen en aannemers zoeken daarom steeds vaker geschikte medewerkers in Duitsland. Dat gebeurt niet alleen in de grensstreek; zelfs Rotterdamse wegenbouwers halen bouwvakkers uit Oost-Duitsland. Een voorbeeld dichterbij is logistiek dienstverlener Seacon. Die onderneming gebruikt steeds meer Duits personeel in de vestigingen in Venlo en Born.

Tum Nievergeld, regiomanager Duitsland van Wiertz Personeelsdiensten bevestigt de trend dat het in Nederland steeds moeilijker wordt geschikte mensen te vinden voor technische banen. Veel Nederlandse bedrijven ontdekken nu volgens hem dat Duitse werknemers die gaten kunnen vullen. Nievergeld baseert zich op de aanvragen en sollicitaties die bij de Duitse filialen van Wiertz Personal in Herzogenrath en Aken binnen komen. "Duitse vakkrachten staan in Nederland bekend als betrouwbaar, punctueel en goed opgeleid. Duitse gezellenopleidingen gaan gepaard met lange praktijkstages en worden hoog gewaardeerd door werkgevers." Omdat er binnen een aantal Duitse regio's minder werk is, willen veel jonge Duitsers best een baan zoeken in Nederland, aldus de regiomanager. "Omdat de taal- en cultuurverschillen niet al te groot zijn kunnen Duitsers gewoonlijk snel aarden en goed presteren in Nederland".

Wiertz Personeelsdiensten met 15 vestigingen in Zuid Nederland en 2 vestigingen in Duitsland ontvangt dagelijks veel c.v.'s van Duitsers (ook met behulp van diverse satellietorganisaties door heel Duitsland) die in Nederland willen werken. De organisatie regelt de complete werving, plaatsing en begeleiding van deze Duitse krachten. Binnenkort opent het bedrijf zelfs een speciaal "Infocenter Hollandstellen" binnen het grensoverschrijdende Eurode Business Center in Herzogenrath.

Noot van de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tum Nievergeld, regiomanager Duitsland van Wiertz Personeelsdiensten via t.nievergeld@wiertz.com of 06-33319146.


---- --