General Dynamics zal Jet Aviation overnemen voor USD 2,25 miljard

FALLS CHURCH, Virginia, August 19 /PRNewswire/ --

- Door de transactie ontstaat een groot, wereldwijd netwerk ter ondersteuning van zakelijk vliegverkeer en breidt General Dynamics Aerospace haar activiteiten uit met wereldwijde vluchtondersteuning -- Het huidige management van Jet Aviation blijft zijn functies behouden. General Dynamics (NYSE: GD) en Dreamliner Lux S.à.r.l., een bedrijf waarover Permira Funds zeggenschap heeft, hebben een definitieve overeenkomst gesloten voor de overname door General Dynamics van Jet Aviation, met hoofdkantoor in Zürich in Zwitserland, voor CHF 2,45 miljard (circa USD 2,25 miljard) cash.
De voorgestelde overname is goedgekeurd door de raden van bestuur van beide bedrijven en zou onmiddellijk moeten bijdragen aan de winst van General Dynamics. De transactie moet nog de gebruikelijke goedkeuringen van de overheid krijgen en zal naar verwacht vóór het einde van 2008 worden afgerond.
Jet Aviation heeft haar internationale hoofdkantoor in Zürich, is in 1967 in Zwitserland opgericht en is een van de toonaangevende bedrijven ter wereld in dienstverlening voor de zakelijke luchtvaart. Jet Aviation heeft bijna 5.600 werknemers en bedient klanten vanuit 25 vestigingen in luchthavens in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord- en Zuid-Amerika. Diensten omvatten onderhoud, reparaties en inspectie, afwerken en opknappen, engineering, FBP (fixed base operations, vaste basis in luchthavens), vliegtuigbeheer, vluchtondersteuning en charteren van privé-vliegtuigen, verkoop en aankoop van vliegtuigen en personeelsdiensten. Sinds drie jaar heeft Permira Funds zeggenschap over Jet Aviation. Permira Funds heeft het bedrijf omgevormd van een familiebedrijf tot een internationaal toonaangevend bedrijf in de zakenluchtvaart.
Na de overname zal Jet Aviation diensten blijven verstrekken aan vliegtuigbouwers en aan haar internationale klantenbestand als een nieuwe businessunit in de groep General Dynamics Aerospace zakendoend met de namen Jet Aviation en Midcoast Aviation.
"Wij zijn zeer opgetogen met de overname van Jet Aviation en de samenwerking met het huidige management om het succes van het bedrijf voort te zetten. In handen van Permira Funds is Jet Aviation uitgegroeid tot een internationale marktleider in diensten voor de zakenluchtvaart. Als een onderdeel van General Dynamics zal Jet Aviation een van onze belangrijkste groeiactiviteiten steunen", aldus Nicholas D. Chabraja, voorzitter en CEO van General Dynamics.
"Permira Funds stond achter een periode van belangrijke investeringen in deze business die aan de basis lagen van snelle interne groei. Jet Aviation heeft haar franchise ook wereldwijd versterkt met een geslaagde overnamestrategie. Het bedrijf is dan ook goed geplaatst om nieuwe groeimogelijkheden weg te kapen op de markt van zakelijk vliegverkeer. Door de overname door General Dynamics van deze sterke en snel groeiende organisatie zullen wij onze aanwezigheid in de sector van zakelijk vliegverkeer aanzienlijk verder dan onze huidige activiteiten brengen", aldus Chabraja.
Jet Aviation en haar grootste dochterbedrijven Midcoast Aviation, St. Louis, Mo., VS, en Savannah Air Center, Savannah, Ga., VS, werken vanuit negen locaties in de VS, waaronder Bedford/Boston, Mass., Chicago, Ill., Dallas en San Antonio, Texas, Lambert, Mo., Palm Beach, Fla., en Teterboro, N.J. Het bedrijf heeft daarnaast vestigingen buiten de VS in Bazel, Genève en Zürich, Zwitserland, Peking en Hongkong, China, Keulen, Dusseldorf, Hannover en Kassel, Duitsland, Dubai, VAE, Jeddah, Saudi-Arabië, Kuala Lumpur, Maleisië, Londen Biggin Hill, VK, Moskou Vnukovo, Rusland, Riyad, Saudi-Arabia, en Singapore. Meer informatie over het bedrijf vindt u online op http://www.jetaviation.com.
De groep General Dynamics Aerospace ontwerpt, ontwikkelt, vervaardigt en onderhoudt heel wat geavanceerde vliegtuigen voor de zakelijke luchtvaart en heeft een sterke reputatie voor het superieure ontwerp, de veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van de vliegtuigen en de bekroonde ondersteuning die de groep voor de producten biedt.
De directie van General Dynamics zal deze transactie bespreken en de vragen van beleggers en financiële analisten beantwoorden om 8.30 uur op dinsdag 19 augustus in het Four Seasons-hotel, 57 East 57th Street, New York, VS. Vertegenwoordigers van de beleggersgemeenschap worden uitgenodigd om de meeting persoonlijk of telefonisch bij te wonen. De conferentie kan via webcast worden gevolgd met een link op de website van General Dynamics, http://www.generaldynamics.com.
General Dynamics heeft haar hoofdkantoor in Falls Church, Va., VS, heeft circa 84.600 werknemers wereldwijd en verwacht een omzet over 2008 van ongeveer USD 29,5 miljard. Het bedrijf is toonaangevend in zakelijk luchtverkeer, land- en expeditiegevechtssystemen, bewapening en munitie, scheepsbouw en marinesystemen en informatiesystemen en technologieën. Bepaalde verklaringen in dit perscommuniqué, waaronder verklaringen over het toekomstige bedrijfsresultaat en financiële prognoses, kunnen toekomstgerichte verklaringen zijn volgens de Private Securities Litigation Reform Act van 1995, met wijzigingen. Toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de verwachtingen, inschattingen, prognoses en veronderstellingen van het management. Deze verklaringen zijn geen garantie voor toekomstige performance en gaan gepaard met bepaalde risico's en onzekerheden die moeilijk te voorspellen zijn. Daarom kunnen werkelijke resultaten en trends wegens uiteenlopende factoren aanzienlijk verschillen van die verwacht in toekomstgerichte verklaringen. Bijkomende informatie over deze factoren is vermeld in de documenten die bij de SEC (financiële toezichthouder in de VS) zijn ingediend, waaronder, zonder beperking, het jaarverslag op Form 10-K en de kwartaalverslagen op Form 10-Q.
Alle toekomstgerichte verklaringen gelden uitsluitend op de datum van uitgifte. Het bedrijf is niet verplicht om herzieningen van toekomstgerichte verklaringen te actualiseren of openbaar bekend te maken en zodoende gebeurtenissen, omstandigheden of wijzigingen na de datum van dit perscommuniqué weer te geven.
Website: http://www.generaldynamics.com
http://www.jetaviation.com
Rob Doolittle van General Dynamics, +1-703-876-3199, rdoolittle@generaldynamics.com