Gemeente Vlaardingen


Speeleiland opengesteld

19 augustus 2008

Het Speeleiland, dat tussen de Sneeuwbalstraat en de Rotterdamsweg ligt, is opengesteld voor kinderen en hun ouders. Omdat veel kinderen in de wijk nu op vakantie zijn, wordt de feestelijke opening pas 17 september gehouden.

Maar de kinderen die niet weg zijn, kunnen al naar hartelust spelen op het klimkasteel, de evenwichtstoestellen en in de grote zandbak.

Om het speeleiland een veilige speelplek te laten zijn, houdt Stichting Wijkcentrum 't Nieuwelant toezicht op het eiland. Het speeleiland is een project van de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen. De gemeente Vlaardingen is verantwoordelijk voor het onderhoud en Waterweg Wonen financiert de aanleg van het groen. Er is ook een subsidie ontvangen van Stadsregio Rotterdam.

Feestelijke opening
De feestelijk opening staat gepland op woensdagmiddag 17 september 2008. Het Speeleiland wordt geopend door Leo de Jong, directeur van Waterweg Wonen, wethouder Hans Versluijs en vier kinderen van de basisscholen in Babberspolder-Oost. Na schooltijd kunnen alle kinderen van Babberspolder-Oost de opening bijwonen en zich uitleven in het Speeleiland. Het programma wordt begin september in de krant en op posters in de wijk bekendgemaakt.

Avontuur
Het ontwerp van het Speeleiland is in samenspraak ontstaan met kinderen uit de wijk. Zij droegen ideeën aan als survival, avontuur, kampvuur, en spelen met water. Naast de speeltoestellen komt er ruimte voor een paviljoen met kiosk, een terras en een opluchttheater, waar bijvoorbeeld ook lessen gegeven kunnen worden. Het eiland is daarmee ook geschikt voor groepen van scholen en dagverblijven.