Gemeente Vlaardingen


Prijsvraag herinrichting Veerplein

19 augustus 2008

Het Veerplein moet bruisender. Het kenmerkende plein in de Vlaardingse binnenstad moet een centrale plaats innemen en een ontmoetingsplaats worden. Dat kunnen we als gemeente op verschillende manieren realiseren. Omdat we het leuk vinden om het plein met een verse, open blik opnieuw in te richten, is besloten een prijsvraag te organiseren: wie maakt het schetsontwerp voor een nieuwe inrichting van het Veerplein?

Architecten, landschapsontwerpers en studenten van ontwerpopleidingen mogen aan de wedstrijd meedoen. Zij kunnen het wedstrijdprogramma bij het Inkoopbureau van de gemeente opvragen. Na inzending van de ideeën zal een deskundige jury de inzendingen beoordelen. Het is de bedoeling dat de jury twee of drie plannen selecteert. Van die plannen worden schaalmodellen gemaakt voor een tentoonstelling die in december 2008 plaatsvindt. Inwoners van Vlaardingen kunnen dan hun stem uit te brengen op het beste plan.

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen kiezen op basis van het juryrapport en het resultaat van de stemronde een winnend ontwerp. De winnaar van de wedstrijd wordt in januari 2009 door de verantwoordelijke wethouder bekend gemaakt.

De gemeente Vlaardingen en het bedrijfsleven willen de binnenstad van Vlaardingen vitaler en bruisender maken. Aantrekkelijk voor ondernemers om zich te vestigen, voor bewoners om te wonen en voor bezoekers om te winkelen en te verblijven. Het Veerplein zal hierin een belangrijke functie gaan vervullen.

Meer informatie over deze prijsvraag staat vanaf 1 september op deze website.