Gemeente Vlaardingen


Start bouw geluidsscherm A20 Westwijk nabij

19 augustus 2008

Eind augustus is het zover. De eerste zichtbare werkzaamheden aan het geluidsscherm tussen de A20 en de Westwijk gaan dan van start.

Het eerste werk zal bestaan uit het kappen van bomen en het verwijderen van bosplantsoen langs de huidige bermsloot langs de A20. Op die plaats wordt de bouwweg aangelegd. Bouwverkeer kan dan vanaf de Marathonweg, via de parkeerplaats achter het benzinestation naar de bouwweg rijden.

De eerste paal van het geluidsscherm zal, naar verwachting in oktober 2008 worden geslagen.
De bouwtijd van het gehele scherm bedraagt circa acht maanden. Zoals het er nu naar uitziet, is in april of mei volgend jaar de bouw afgerond.

Hoe gaat het scherm er uitzien?
Het geluidsscherm krijgt een lengte van 1190 meter en een hoogte van 7 meter. Om de zes meter wordt een stalen verticale stijl geplaatst, waartussen houten panelen komen. De onderkant van het scherm wordt voorzien van een antracietkleurige betonnen plint. Op drie plaatsen zal het scherm uit glas bestaan om de zichtlijnen vanuit de wijk te behouden. De kant van de A20 zal de komende jaren volledig begroeid raken. Aan de kant van de Westwijk zal de groenstrook opnieuw worden ingericht.

Voorbereidingen
Voordat eind augustus met de kap van bomen wordt gestart, is al veel voorwerk verricht. De benodigde kap- en bouwvergunningen zijn verstrekt, waterbodemonderzoek is gedaan en in het kader van de Flora- en Faunawet heeft een natuurtoets plaatsgevonden.