Ingezonden persbericht


Persbericht

Verrassende kandidaten Waterschap

In november worden in heel Nederland waterschapsverkiezingen gehouden. De VVD heeft als enige politieke partij voor alle waterschappen kandidaten. Voor het Waterschap Brabantse Delta heeft de VVD kandidaten bekend gemaakt. Lijsttrekker is Huub Hieltjes uit Breda. Hij was twaalf jaar lid van provinciale staten in Zuid-Holland. Hij was daar ook fractievoorzitter. Op nummer twee staat Cécile Franssen, ondernemer en gemeenteraadslid uit Tilburg. Derde op de lijst is Sjoerd Potters uit Waalwijk, manager bij de directie Ecologie van de provincie Brabant. Mees Hage, agrariër uit Kruisland, is de nummer vier. Hij weet als geen ander wat het belang is van voldoende zoet water voor boeren. Jan van der Burg uit Kaatsheuvel staat als ervaren waterschapsbestuurder op plaats vijf. De waterschappen zijn het oudste bestuurlijke orgaan van Nederland. Het waterschap houdt zich bezig met het reguleren van water, d.w.z. zorgen dat er op alle plaatsen genoeg water is en als er teveel is zorgen dat dit verminderd wordt. De VVD staat voor een goede waterbeheersing, maar ook voor de vrijheid om gebieden zo toegankelijk mogelijk te houden. De VVD wil dat de waterschappen zich beperken tot de kerntaken, zodat de belastingen lager kunnen. "De waterschapsverkiezingen zijn voor alle inwoners van Brabant van groot belang", vindt Huub Hieltjes. We worden dagelijks geconfronteerd met berichten over de stijging van de zeespiegel, vervuiling van water, soms ook veroorzaakt door het buitenland, maar meestal door ons zelf.
"Maar ook verzilting van delen van het water, het veranderen van rivierbeddingen of het opnieuw laten overstromen van delen van ons land zijn items die ons allemaal aangaan", meent Cécile Franssen.
Iedereen in Nederland zou zich bewust moeten zijn van het belang van een goede waterbeheersing. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de waterschappen goed bestuurd worden.
De VVD-lijst bestaat uit twaalf kandidaten. Daarbij is gekeken naar een evenwichtige verdeling over de regio, kennis en bestuurlijke ervaring.