Gemeente Hilversum

Vragen van de PvdA betr. pand aan de Graaf Florislaan 38 (voormalige vestiging Finatabank)

publicatiedatum: dinsdag 19 augustus 2008

Geacht college van burgemeester en wethouders,

Hierbij wil ik bij u de navolgende schriftelijke vragen artikel 41 stellen, de kwestie gaat over het pand aan de Graaf Florislaan 38 (voormalige vestiging Finata Bank).

Voor een raadslid is het altijd moeilijk om tussen een situatie tussen buurtbewoners onderling te oordelen. Het begrip "rijdende rechter" gaat natuurlijk niet op voor een huis tuin en keuken raadslid. Echter op het moment dat de gemeente Hilversum in beeld komt, dan wordt het tijd om de controle op de uitvoering te toetsen. Dit laatste is dan ook de reden voor mijn vragen.

Op het pand zit volgens het vigerende bestemmingsplan Noordwestelijk Villagebeid een bestemming "bedrijfsdoeleinden met AV (Audio Visiueel)". In April 2008 is in dit pand aan een accountantskantoor verhuurd (vooralsnog geen AV bestemming dacht ik). Ook is er een bouwaanvraag ingediend voor een uitgebreide dakopbouw. De dakopbouw is zeer groot en past zeker niet in het begrip beschermd stad- en dorpsgezicht.

De derde kwestie die speelt is het parkeren in de achtertuin. Van 1993 tot 1997 is er bij de Raad van State een rechtzaak geweest . Deze is verloren door de gemeente Hilversum. Verharding van de achtertuin is niet toegestaan. Hoe deze zaak met de inmiddels overleden vorige eigenaar van het naastliggende pand is opgelost is onduidelijk. Duidelijk is dat men niet voldoet aan de uzelf opgelegde gemeentelijke norm.

Daarom heb ik de volgende schriftelijke vragen:
1. Klopt het dat de huidige gebruiker niet conform de bestemming van het bestemmingsplan het pand gebruikt?

2. Zo ja, Hoe wil het college dit oplossen?
3. Wat is het standpunt van het college omtrent de bouwaanvraag omtrent de bouwaanvraag?

4. Wat is het algemene standpunt van het college omtrent parkeren in de achtertuin in beschermd dorpsgezicht in villawijken van het college?

5. Voldoet het pand Graaf Florislaan 38 hieraan?
6. Wat zijn de schriftelijke afspraken gemaakt door de gemeente Hilversum na de uitspraak van de raad van state omtrent het parkeren in de achtertuin in 1997?

7. Hoe denkt het college dit probleem te gaan oplossen (het duurt inmiddels al weer 6 maanden), zonder dat ik inderdaad zelf de rijdende rechter moet gaan bellen?

Hopende op een constructief antwoord, teken ik met vriendelijke groet,

Namens de fractie van de Partij van de Arbeid in Hilversum

Hans Haselager