Ingezonden persbericht



Symposium: Engaging with Science, Technology and Medicine

Amsterdam, donderdag 15 augustus 2008

Volgende week dinsdag 19 augustus 2008 bent u van harte uitgenodigd bij het symposium 'Engaging with Science, Technology and Medicine' ter gelegenheid van het emeritaat van hoogleraar wetenschapsdynamica Stuart Blume.

Het symposium bestaat uit twee sessies. Steven Epstein, hoogleraar sociologie aan de University of California San Diego en bekend van zijn boek Impure Science: AIDS, Activism and the Politics of Knowledge, zal een lezing geven over patiëntenactivisme in relatie tot biomedische technologie, een thema dat direct aansluit op Stuart Blumes eigen werk over doofheid en cochleaire implantatie (elektronische gehoorprothesen). Twee oud-studenten wetenschapsdynamica, Ingrid Geesink (Cesagen, University of Cardiff) en Conor Douglas (University of British Columbia), voorzien de lezing van commentaar.

Daarna volgt een lezing van Trudy Dehue, hoogleraar wetenschapstheorie en wetenschapsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dehue publiceerde onlangs het spraakmakende boek 'de depressie-epidemie'.

Emeritus hoogleraar Stuart Blume sluit het symposium af met een korte speech.

Dit symposium is tevens het eerste evenement van de alumnikring voor Science and Technology Studies aan de Universiteit van Amsterdam. U bent van harte welkom bij het symposium en de afsluitende borrel en buffet.

Het symposium vindt plaats op de Universiteit van Amsterdam, in de VOC-Zaal van het Bushuis, Kloveniersburgwal 48. De route vindt u op onze website: http//www.stsnetwork.nl

Programma:
13:15 Welkom & koffie

14:00 Patiëntenactivisme en biomedische technologie: Prof. Steven Epstein, co-referaten door dr. Ingrid Geesink en Conor Douglas.

15:30 pauze
16:00 Lezing over 'de depressie-epidemie': prof. Trudy Dehue
17:00 Closing speech van Stuart Blume
17:20 Borrel

---