Gemeente Hoorn


Groot onderhoud aan Berkmergouw

19 augustus 2008 - Tussen woensdag 20 augustus en woensdag 10 september is de Berkmergouw tussen Keern en Wogmergouw afgesloten in verband met groot onderhoud. Na overleg met omwonenden hebben B en W ervoor gekozen niet alleen het wegdek opnieuw te asfalteren, maar ook de huidige drempels te vervangen door rode asfaltplateaus en rode fietsstroken.

Daarmee komen B en W tegemoet aan de klachten over de geluidoverlast die de drempels veroorzaken. Na de herinrichting voldoet de verkeerssituatie aan de voorwaarden van Duurzaam Veilig en de normen van het Masterplan Hoofdwegenstructuur.

De nieuwe fietsstroken zijn elk 125 cm breed, waardoor de rijbaan 350 cm breed wordt. De rode asfaltplateaus komen op de kruisingen met Het Erf en Dovenetel. Voor de kruising met Het Erf geldt geen voorrangsregeling, bij de kruising met Dovenetel geven haaientanden aan dat verkeer op de Berkmergouw voorrang heeft.

Tijdens de werkzaamheden is de Berkmergouw afgesloten voor doorgaand verkeer. De Paardenweide en de Ossenweide zijn tijdelijk bereikbaar via de Dorpsstraat en de bussluis op Het Erf. Er komt een omleiding vanaf het Keern via Slotenmaker, Brandwachter, Porder en Het Erf. Stijgbeugel, Hoefijzer, Dovenetel, Brandnetel, Distel en Ridderspoor zijn bereikbaar via de bussluis op het Keern nabij de Zwanebloem. Er komt een omleiding via de Wogmergouw en het Keern. De bussen van Connexxion doen de haltes aan het Erf en de Porder niet aan.