Gemeente Aalten


Huldiging Robert Gesink, wielrenner Rabobank -pro Tour Team

Op maandag 18 augustus 2008 is wielrenner Robert Gesink op het Marktplein in Aalten gehuldigd voor zijn Olympische sportprestaties door burgemeester Bert Berghoef.

Onder grote belangstelling van media en publiek is Robert Gesink, wielrenner van het Rabobank Pro-tour Team op dinsdag 19 augustus j.l. gehuldigd op het Marktplein in Aalten.

Namens het gemeentebestuur overhandigde Burgemeester Bert Berghoef hem een oorkonde en een en een fraai boeket bloemen vanwege de goede prestaties bij het onderdeel wielrennen (wegwedstrijd en tijdrit ) tijdens de Olympische Spelen in Beijing augustus 2008. Wethouder Henk Rijks sprak als enthousiast wielerfan ook nog enkele lovende woorden. Roberts vriendin deelde ook in de feestvreugde.

Jeugdleden van de plaatselijke wielerclub de Peddelaars waren nadrukkelijk betrokken bij deze huldiging en ontvingen allemaal een leuk oranje t-shirt met het opschrift Robert Gesink van Aalten naar Beijing 2008. Als jeugdlid van de Peddelaars behaalde Robert Gesink hier ooit het Nederlands Kampioenschap tijdrijden.

Van deze bijeenkomst zijn een aantal foto's gemaakt die u hieronder kunt bekijken.

Hluldiging Robert Gesink door de burgemeester.

Wielerclub de Peddelaars

Robert Gesink zet handtekeningen.