Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 20 augustus 2008, Franeker Courant

Zienswijzen vrijstellingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstellingsprocedure:

met toepassing van artikel 19 lid 1 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* het herbouwen van een loods op het perceel Skippersdykje 2 te Pietersbierum.

Verzoek om aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 31 juli 2008 het volgende verzoek is binnengekomen:

* het uitvoeren van funderingswerkzaamheden t.b.v. het vergroten van een schuur (praktijkruimte) op het perceel Griene Dyk 7 te Firdgum.

Wij attenderen u er op dat tegen de aanvragen geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de vergunning.

Verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er op 12 augustus 2008 (verzonden op 14 augustus 2008) een monumentenvergunning is verleend voor de aanvraag om een monumentenvergunning van:
* De heer Loman voor het plaatsen van een buitentrap en een hekwerk op het perceel Zilverstraat 24/26 te Franeker.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Melding wet milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt overeenkomstig artikel 8.19 Wet milieubeheer bekend, dat zij van:
* Steensma BV aan de Oostelijke Industrieweg 2 te Franeker, voor het vervangen en het verplaatsen van de suikersilo

een 8:19 melding Wet milieubeheer hebben geaccepteerd.

De voorgenomen wijziging heeft geen gevolgen voor het milieu.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang vanaf 21 augustus 2008 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu van de gemeente Franekeradeel, Harlingerweg 18 te Franeker. Op alle werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en buiten de openingstijden op afspraak na telefonisch verzoek. Gedurende de eerder genoemde periode kan een ieder schriftelijk bezwaren indienen.

Gemotiveerde bezwaren kunnen door belanghebbenden binnen zes weken na publicatie schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Degene die bezwaar indient kan verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig bezwaar hebben gemaakt tegen de melding kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bezwaren in te dienen dan wel dat de besluitvorming straks afwijkt van de melding.

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te
verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:
* het realiseren van zes appartementen ten behoeve van recreatieve logiesverstrekking in de bestaande schuur achter het woonhuis op het perceel Franekerweg 2 te Hitzum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 21 augustus 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Besluiten college van b & w 12 augustus 2008

Structuurvisie Buitengebied.
Besluit:

1. Instemmen met het laten opstellen van de structuurvisie buitengebied door Buro Vijn op basis van een enkelvoudige uitnodiging.

2. De kosten van ten hoogste euro 36.000 ten laste van onvoorzien incidenteel brengen.

Toetsingadvies MER Uitbreiding Glastuinbouwgebied Sexbierum. Besluit:
Kennis nemen van het toetsingsadvies en dit ter kennisname aanbieden aan de raad in de raadsvergadering van 4 september 2008.

Verzoek aan Dienst om Ondersteunende Begeleiding uit te gaan voeren. Besluit:
Breng de Ondersteunende Begeleiding in uitvoering onder bij de Dienst SoZaWe.

Reactie op dorpsvisie Hitzum.
Besluit:

1. Instemmen met de reactie op de dorpsvisie Hitzum.
2. De reactie onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad naar Dorpsbelang Hitzum sturen.

3. De raad in kennis stellen van de reactie op de dorpsvisie Hitzum en verzoeken eventuele wensen en/of bedenkingen naar voren te brengen.

Franeker, 20 augustus 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.