Gemeente Lansingerland


Aanneemovereenkomst brede school Boterdorp ondertekend aanneemovereenkomst Brede School Boterdorp

Koninklijke aannemingmaatschappij Van Waning BV gaat de nieuwe Brede School in de wijk Boterdorp in Bergschenhoek bouwen.

Dit werd op 19 augustus officieel bekrachtigd met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst tussen de gemeente Lansingerland en Van Waning.

De nieuwe Brede School komt aan de Fijnspar te staan, op de plek waar tot half juni CBS Boterdorp en De Beestenboemel gehuisvest waren. Zij hebben inmiddels hun intrek genomen in de tijdelijke school aan de Van Vredenburchlaan. De oude gebouwen zijn, met een beetje hulp van leerlingen van CBS Boterdorp en OBS de Sparrenhoek, gesloopt.

Na de bouwvak start Van Waning met het plaatsen van de bouwketen en het treffen van bouwvoorbereidingen. De officiële eerste heipaal gaat direct na de herfstvakantie, eind oktober, de grond in. Een gebeurtenis waar zeker nog aandacht aan wordt besteed! Voor het aanleggen van de installaties in het gebouw, zoals de ventilatie en de verwarming, wordt een gespecialiseerd installatiebureau geselecteerd.

In de loop van volgend jaar is de Brede School klaar en biedt dan onderdak aan CBS Boterdorp, OBS de Sparrenhoek, peuterspeelzaal De Beestenboemel en BSO Mini en Maxi. Ook verhuist een kinderdagverblijf van Catalpa naar de nieuwe brede school. Het 37 jaar oude gebouw van OBS de Sparrenhoek wordt vervolgens afgebroken om plaats te maken voor parkeergelegenheid en woningbouw.

Meer informatie www.lansingerland.nl/projectenbergschenhoek.

Aanneemovereenkomst bouw brede school Boterdorp

Hans Verbunt, afdelingshoofd Projecten Gemeente Lansingerland, en Garrelt van Waning, ondertekenen in het bijzijn van Wethouder Ten Kate de aanneemovereenkomst voor de bouw van de Brede School in de wijk Boterdorp in Bergschenhoek.