Gemeente Wijk bij Duurstede

Aan de slag met De Kamp

Afgelopen week is een start gemaakt met de ontwikkeling van bouwlocatie De Kamp in Cothen. Vertegenwoordigers van de meedenkgroep, de gemeente, Woningbouwstichting Cothen en de wethouders Henk Muis en Jan Burger spraken met stedenbouwkundige André de Wilde van Derks Stedenbouw over het programma van eisen. Derks Stedenbouw was een week eerder door alle betrokkenen gekozen als bureau voor het ontwerpen van de stedenbouwkundige visie.
Gesproken werd over de karakteristieke dorpskwaliteiten van Cothen en het betreffende gebied, de verkeerssituatie, de groenvoorzieningen, de speeltuin en het trapveld, de natuurontwikkeling bij de Kromme Rijn, de benodigde woningen en starterskavels.

Op basis van alle uitgangspunten, wensen en ideeën wordt door Derks Stedenbouw een aantal schetsontwerpen vervaardigd. Na de zomerperiode worden deze gebruikt om te discussiëren over de meest wenselijke inrichting van het plangebied. De Kamp ligt aan de noord-westzijde van de kern Cothen, op de voormalige sportterreinen. De bouwlocatie is circa 4,5 hectare groot en biedt ruimt voor zo'n 100 tot 120 woningen. De gemeente heeft er nadrukkelijk voor gekozen om de plannen op een interactieve wijze vorm te geven. Dat gebeurt met een meedenkgroep van 15 personen afkomstig uit Cothen. Daarnaast hebben de Woningbouwstichting en het Utrechts Landschap nadrukkelijk zeggenschap op de ontwikkeling van het gebied. Ook worden er nog enkele grote openbare avonden georganiseerd.
Verantwoordelijk wethouder Jan Burger: "De kop is er af. De betrokkenheid van de inwoners bij eerdere bijeenkomsten was al groot. En ook de inbreng van mensen van de meedenkgroep is heel positief. De stedenbouwkundige heeft veel ideeën en aandachtspunten meegekregen. Ik heb er vertrouwen in dat er zodirect een mooi plan komt te liggen voor de invulling van De Kamp."